Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Komunikācijas studiju nodaļas bakalaura programmas 3.kursa žurnālistikas un multimediju producēšanas studenti 17.septembrī piedalījās starptautiskās lidostas “Rīga organizētajās ārkārtas situāciju mācībās, kurās tika simulēta lidmašīnas katastrofa.

Mācību laikā tika simulēta arī komunikācija ar medijiem un studenti iejutās dažādu izdevumu žurnālistu lomā, uzdodot jautājumus par notikušo. Šāda sadarbība ar lidostu SZF bija jau otro gadu pēc kārtas. Iespēja piedalīties ārkārtas situācijas modelēšana ir labs treniņš topošajiem žurnālistiem un multimediju producentiem.

Krista Alksne, Žurnālistikas moduļa 3.kursa studente: „Arī žurnālistiem, līdzīgi kā ugunsdzēsējiem, lidostas „Rīga” darbiniekiem un citiem, tas bija vērtīgi un nozīmīgi. Iespēja apjaust savus spēkus, operativitāti, vājās un stiprās puses, lai cik banāli tas arī neizklausītos. Vērtīgi, ir par ko padomāt.”

Maija Kuzņecova, Žurnālistikas moduļa 3.kursa studente: “Ķīmijas, grāmatvedības, politoloģijas, zobārstniecības un vēl daudzu jo daudzu studiju praksēm ir nepieciešama noteikta vide, darba inventārs, pētāmais materiāls. Turpretī žurnālistam, kā pieklājas domāt, ir nepieciešama vien papīra strēmele un rakstāmrīks. Muļķības! Mēs gluži kā zobārsti sākumā atklājam bojāto zobu, tad mēģinām atklāt zoba bojāšanās iemeslus, bet tad ķeramies pie ārstniecības procedūras. Un droši vien jūs paši varat iedomāties, kā izskatītos jūsu mutes dobums, ja tieši jūsu zobi būtu pats pirmais praktiskais materiāls zobārstam. Un, lai arī lidmašīnas katru dienu no debesīm nekrīt, pēc 17. septembra mēs tik un tā zināsim, kā ārkārtas situācijās visātrāk iegūt viskvalitatīvāko informāciju.” 

Ārkārtas situācijas mācības tiek rīkotas, lai pārbaudīt lidostas iekšējās procedūras, sadarbību ar valsts operatīvajiem dienestiem aviokompāniju krīzes gadījumā. Mācībās tika inscenēts aviācijas negadījums un tajās piedalījās lidostas krīzes likvidēšanas komanda, airBaltic, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Nacionālie bruņotie spēki.

 

Dalīties