LU Sociālo zinātņu fakultātē tāpat kā LSA valda uzskats, ka par līderi nepiedzimst, bet kļūst, izglītojoties, praktizējoties un paplašinot redzesloku, tāpēc arī SZF lektori un doktoranti aktīvi iesaistījās Latvijas Studentu apvienības rīkotajā ”Studentu līderu forumā”, kurā studentu pašpārvalžu aktīvākie biedri varēja ne tikai pilnveidot savas zināšanas par to, kā attīstīt līderi sevī, bet arī risināt augstākās izglītības politikas problēmas.

Šogad forums norisinājās no 31.07.-3.08. un tajā piedalījās 50 aktīvu jauniešu. Savā pieredzē un padomos ar viņiem dalījās tādas personības  kā Valdis Dombrovskis, Artis Pabriks, Roberts Ķīlis, Daniels Pavļuts un citi. Arī LU Sociālo zinātņu fakultātes pārstāvji aktīvi iesaistījās jauniešu vēlmē pilnveidoties, un lektore Lolita Stašāne vadīja diskusiju „Mana vīzija par augstāko izglītību Latvijā”, pasniedzējs Kārlis Streips uzstājās ar lekciju „Drošsirdis līderis”, savukārt SZF doktorants un portāla DELFI žurnālists Filips Lastovskis moderēja diskusiju par žurnālistiku Latvijā un diskutēja ar politisko partiju līderiem augstākās izglītības jautājumos. Šajā diskusijā piedalījās Mareks Zeltiņš (Vienoti Latvijai), Edgars Jaunups (Latvijas Attīstībai) un Ina Druviete (Vienotība).  Filips Lastovskis pēc diskusijas rezumē: “Foruma laikā studentiem bija iespēja sajust, ka tuvojas rudenī gaidāmās vēlēšanās, jo politiķu idejas un argumenti daiļrunīgi atgādināja par oktobrī gaidāmajiem notikumiem. Kopumā dalībnieku uzdotie jautājumi pozitīvi pasteidza, varēja just, ka jaunieši ir pamatīgi iedziļinājušie augstākās izglītības problēmās un rūpīgi sagatavojušies diskusijai.”

LU SZF priecājas par sadarbību  un Latvijas Studentu apvienības iniciatīvu veidot personības ar līdera potenciālu un turpinās iesākto savās lekcijās, semināros un diskusijās.

 

Vairāk informācijas:

Liene Bērziņa

liene.berzina@lu.lv

Dalīties