Arī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte šodien uzsāka jauno studiju gadu. Bakalaura studijas SZF šogad uzsāk 350 pirmkursnieki, un fakultāte ir sarūpējusi viņiem sevišķu iepazīšanās nedēļu ar devīzi SZF Sālsmaize – no ciemiņiem par savējiem. Šonedēļ pirmā kursa studenti ir aicināti apmeklēt vairākas vieslekcijas un īpaši viņiem rīkotus pasākumus, kuru mērķis ir ļaut studentiem pēc iespējas ātrāk iejusties SZF un savā jaunajā kolektīvā.

Jau 1. septembrī plkst. 16.30  īpašu lekciju LU Lielajā Aulā SZF pirmā kursa studentiem lasīs Latvijas Universitātes rektors Mārcis  Auziņš, savukārt 2. septembrī jaunajiem SZF studentiem būs iespēja apmeklēt SZF pasniedzējas Līvas Brices lekciju Sociālo mediju etiķete:  digitālie netīrumi un pērles, plkst. 16.15 notiks SZF pirmkursnieku saliedēšanās spēle „Kur slēpjas SZF sāls?”, kuras mērķis ir ļaut studentiem pēc iespējas tuvāk iepazīt SZF, tās apkārti un savus jaunos kolēģus. 4. septembrī studenti ir aicināti apmeklēt kino vakaru Studenti filmās ar SZF pasniedzēju un kino zinātnieku Viktoru Freibergu, kurā tiks aplūkots studenta tēls tādās slavenās un lieliskās kinofilmās kā The Graduate (Mike Nichols, 1967), Rope (Alfred Hitchcock, 1948), Rebel Without a Cause (Nicholas Ray, 1955),  Dead Poets Society (Peter Weir, 1989) un citas.

Īpašu karjeras sākumu jaunajiem politikas zinātnes studentiem sarūpējusi SZF Politikas zinātnes nodaļa – viņi šonedēļ apmeklēs LU muzeju, Centrālo vēlēšanu komisiju, kur tiksies ar Arni Cimdaru, Valsts Prezidenta kanceleju, kur tiksies ar VP juridisko un sabiedrisko attiecību padomniekiem, kā arī laikraksta „Diena” redakciju, kur tiksies ar politisko procesu komentētāju un žurnālistu Māri Zanderu. Tāpat politikas zinātnes 1. kursa studentiem būs vairākas praktiskās nodarbības, kā, piemēram, Vēlēšanu simulācija un Sarunu vešana, SZF pieredzējušo pasniedzēju vadībā.

Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas studenti 3. septembrī dosies īpaši viņiem rīkotā ekskursijā uz Gaismas pili - Latvijas Nacionālās bibliotēkas jauno ēku. Savukārt Socioloģijas studenti kopā ar nodaļas vadītāju Aivaru Tabunu 4. septembrī dosies ekskursijā Kam paejam garām Maskačkā.

LU Sociālo zinātņu fakultāte cer, ka īpaša pirmkursnieku iepazīšanās nedēļa kļūs par spēcīgu tradīciju, kas palīdzēs jaunajiem studentiem iepazīt savu universitāti, fakultāti, kursa biedrus un interesanti uzsākt jauno dzīves posmu un studiju gadu.

Lai jums koloSĀLS sākums!

Dalīties