Uzzini kā notiek gatavošanās starptautiskajai izstādei "World Expo 2015"

Cienījamie studenti!

 

Piektdien, 2014. gada 10. oktobrī Latvijā noris valsts pārvaldes atvērto durvju diena.

Šīs dienas ietvaros Ekonomikas ministrija aicina jebkuru interesentu iepazīties ar Latvijas plānoto dalību – gan Latvijas paviljona arhitektūru, gan ekspozīcijas saturisko piedāvājumu - starptautiskajā izstādē „World Expo 2015”, kas notiks 2015. gadā no 1. maija līdz 31. oktobrim Itālijas pilsētā Milānā. Šobrīd dalību “World Expo 2015”  apstiprinājušas 144 valstis.

 

Starptautiskā izstāde „World Expo” ir pasaulē nozīmīgākā izstāde, kas vērsta uz valstu tēla veidošanu un popularizēšanu. Kopš 1995.gada pasaules Expo izstādes notiek reizi piecos gados un tajās ar paviljoniem piedalās valstis, starptautiskas organizācijas, reģioni, kā arī atsevišķi globālie koncerni.

 

“World Expo 2015” pamattēma ir „Paēdināt planētu. Enerģija dzīvei”. Latvijas valdība jau 2012. gadā atbalstīja piedāvājumu Latvijas ekspozīciju “World Expo 2015” izstādē veltīt bioloģiskajai daudzveidībai, eko un zaļajai ekonomikai, par Latvijas ekspozīcijas moto apstiprinot „Dzīvības drava”. Izvēlētais moto ir plašs un ietilpīgs, kas sniedz iespēju prezentēt Latvijas zinātnieku un ražotāju sasniegumus un jaunās tehnoloģijas visas pārtikas nozares plašumā.

 

Latvijas ekspozīcijas starptautiskais sauklis “Latvia – Nature Inside” atspoguļos Latvijas izvēlēto apakštēmu Pārtika un kultūra labākam dzīvesveidam”. Paviljona ekspozīcijas mērķis ir stiprināt Latvijas kā spēcīgas un ekoloģiski tīras, kultūras tradīcijām bagātas un ilgtspējīgas valsts tēlu.

 

Darbam Latvijas paviljonā plānots aicināt pieteikties atraktīvus, enerģiskus un svešvalodas pārzinošus jauniešus, kuriem tiks dota iespēja iejusties gida lomā un izstādes apmeklētājus iepazīstināt ar Latviju. Tāpēc valsts pārvaldes atvērto durvju dienas ietvaros aicinām jauniešus uz Latvijas paviljona “World Expo 2015” prezentāciju un tikšanos ar Latvijas dalības izstādē organizatoriem – Ekonomikas ministrijas un komandītsabiedrības „Expo 2015” pārstāvjiem.

 

Latvijas paviljona “World Expo 2015” prezentācija un tikšanās ar Latvijas dalības izstādē organizatoriem notiks šā gada 10.oktobrī plkst.13.00 Ekonomikas ministrijas 224.telpā. Ņemot vērā ierobežoto vietu skaitu, dalībai pasākumā aicinām pieteikties ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā (e-pasts: Elita.Rubesa@em.gov.lv, tālr:67013193).

 

Teksts: Elita Rubesa

Dalīties