21.martā Cēsis Politikas zinātnes nodaļas vadītāja, asoc.prof. Iveta Reinholde uzstājās konferencē “Es. Identitāte. Dati.” skaidrojot mūžizglītības lomu digitālo prasmju attīstībā. Uzstāšanās laikā asoc.prof. Iveta Reinholde sniedza ieskatu pirmajās atziņās, kas gūtas, analizējot Cēsu iedzīvotāju digitālās un tehnoloģiju prasmes šodien, kā arī viņu skatījumu par nākotnē nepieciešamajām prasmēm un to apgūšanas veidiem. Digitalizācija maina cilvēku mācīšanās paradumus,  tādēļ spēja mācīties var kļūt par nākotnes veiksmes atslēgu.

Kā norāda asoc.prof. Iveta Reinholde: “Pētījums par Cēsu iedzīvotāju digitālajām prasmēm ir nozīmīgs ne tikai mūžizglītības kontekstā, gan arī studentā centrētās izglītības kontekstā, jo ļauj identificēt efektīvāko veidu, kā apgūt un izmantot digitālās prasmes jebkurā vecumā”.

Konference ir viens no daudzajiem kustības “Valsts#196” pasākumiem. “Valsts #196” ir iniciatīva, lai palīdzētu ikvienam cilvēkam pilnveidot savu digitālo identitāti un ieraudzīt tās pievienoto vērtību savā dzīvē uzņēmējdarbības vai novada labklājībā. Vairāk par kustību: https://www.valsts196.lv/.

Dalīties