No 26. līdz 30. augustam Rīgā notiks Ziemeļvalstu-Baltijas valstu doktorantūras tīkla Sociālajā darbā [The Nordic-Baltic Doctoral Network in Social Work] 11. vasaras skola.  2019. gada vasaras skolas tēma ir “Rezultātu mērīšana sociālajā darbā”. Piecu dienu garuma studentiem būs iespējas klausīties lekcijas un piedalīties darbnīcās, analizējot iesniegtos rakstus, kā arī piedalīsies lauka ekskursijā pie sociālo pakalpojumu sniedzējiem Latvijā. Vasaras skolas dalībniekiem būs  iespējams iegūt 4 ECTS vai 7,5 ECTS (atkarībā no iesūtītā raksta apjoma).

Pieteikties dalībai starptautiskajā vasaras skolā iespējāms līdz 10.jūnijam. Sarunai izvēlētā tēma “Rezultātu mērīšana sociālajā darbā” nav nejauša, jo daudzās sociālā darba situācijās panākumu novērtēšana ir sarežģīta. Kā sociālā darba rezultātu mērīšana var veicināt sociālā darba prakses attīstību? Kā praktiķis, pētnieks un pakalpojumu lietotājs varētu sadarboties, lai noteiktu, sniegto pakalpojumu efektivitāti? Kādi ir uz pierādījumiem balstītas pieejas kritiskie aspekti? Šīs dažas no tēmām, kas tiks risinātas un apspriestas lekcijās un praktiskajās nodarbībās.  Turklāt vasaras skolas laikā īpaša uzmanība tiks pievērsta tam, cik svarīgi ir sociālajā darbā iegūt zināšanas par informācijas vākšanas paņēmieniem, datu apstrādi, datu analīzi utt. Tiks apspriesti arī ar privātuma saglabāšanu un konfidencialitātei saistītie jautājumi, kā arī ētikas principi.

Dalībā vasaras skolā  ir bezmaksas. Studentiem ir jāsedz tikai personīgie ar dzīvošanu un ēšanu saistītie tēriņi. Vieslekcijas aicināti klausīties arī maģistra programmas studenti.

Darba valoda – angļu.

Vasaras skolas mērķis ir veicināt sadarbību zinātniskajā izpētē sociālās politikas un sociālā darba organizācijas apakšnozarē, stiprināt sociālā darba studiju kvalitāti un sekmēt studiju internacionalizāciju. Tālejošs mērķis ir veidot iestrādes starptautiskas doktorantūras attīstīšanai sociālajā darbā Latvijas Universitātē.

Ziemeļvalstu Baltijas valstu doktorantūras tīkls Sociālajā darbā [The Nordic-Baltic Doctoral Network in Social Work] kopš 2009. gada veidots kā Ziemeļu un Baltijas valstu sadarbības projekts. Tā uzdevums ir veicināt sadarbību zinātniskajā izpētē un celt sociālā darba studiju kapacitāti. Tīkla ietvaros katru gadu tiek organizētas Sociālā darba doktorantūras Vasaras skolas kādā no septiņām dalībvalstīm (Somija, Zviedrija, Norvēģija, Dānija, Igaunija, Latvija un Lietuva). Latvija iepriekš uzņēma vasaras skolas dalībniekus 2013. gadā.

Pieteikuma veidlapa

TERMIŅI:

10. jūnijs         pieteikumu iesūtīšana (endija.rezgale-straidoma@lu.lv)

15. jūnijs         dalībnieku paziņošana

15. jūlijs           darbu iesūtīšana (endija.rezgale-straidoma@lu.lv)

 

Kontakti

Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte

Lauvas ielā 4, Rīga, LV- 1019,

Vispārīgos jautājumos rakstiet: Liga.Rasnaca@lu.lv (+371 29906016);

                                                     endija.rezgale-straidoma@lu.lv (+371 27831915)

Pieteikumus sūtiet: endija.rezgale-straidoma@lu.lv

Dalīties