No šī gada rudens semestra Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē un filiālēs varēs apgūt sociālā darba profesionālā bakalaura studiju programmu.

Par sabiedrības sociālo labklājību sen vairs neliecina tikai materiālo bagātību radīšana un uzkrāšana. Labklājības priekšnosacījumi ir katra cilvēka iespējas nodrošināt sev kvalitatīvu izglītību, veselības aprūpi, drošību, personisko brīvību un darba iespējas. Brīžos, kad kādu no šiem nosacījumiem nav iespējams realizēt iesaistās sociālais darbinieks, lai palīdzētu cilvēkiem noteikt, mazināt un risināt radušās problēmas un veidot labāku dzīvi nākotnē.      Ja tev rūp tavu līdzcilvēku labklājība ne tikai vārdos, bet tu esi gatavs iesaistīties un praktiski ko darīt, tad Latvijas Universitātes piedāvātā Sociālā darba profesionālās bakalaura studiju programma ir domāta Tev.

Sociālā darba profesionālā bakalaura studiju programma ir viena no nedaudzajām, kas līdzās akadēmiskajai izglītībai sniedz nepieciešamo zināšanu, prasmju un vērtību bāzi profesionālai kvalifikācijai. Programmas mērķis ir sagatavot speciālistus  ar otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības, profesionālā bakalaura grāda sociālajā darbā un piektā līmeņa profesionālās kvalifikāciju „Sociālais darbinieks”. Tāpēc kopumā 26 studiju nedēļas pavadīsi augsti kvalificētu profesionāļu vadītā praksē sociālajos dienestos, sociālās aprūpes institūcijās, krīzes centros un citās organizācijās, kuras organizē un sniedz sociālos pakalpojumus. Iegūtā profesionālā kvalifikācija un bakalaura grāds ļaus strādāt par sociālo darbinieku valsts, pašvaldību, nevalstiskā sektora un privātās organizācijās ne tikai Latvijā, bet darboties sociālās labklājības jomā arī citās valstīs.

Mācīties to visu var gan pilna laika klātienē Rīgā LU Sociālo zinātņu fakultātē, kur studiju laiks ir 4 gadi jeb 8 semestri, vai arī nepilna laika klātienes studijās Alūksnes, Cēsu, Kuldīgas un Madonas filiāles. Mācoties nepilna laika klātienē, lekcijas notiks retāk, tādēļ jāstudē par vienu semestri ilgāk. Izvēloties pilna laika klātienes studijas, iespēja arī pretendēt uz kādu no trim budžeta vietām.

Pieteikšanās studijām no 25. jūnijā līdz 9. jūlijam portālā www.latvija.lv.

Dalīties