Š. g.  9. - 11. jūnijā LU Sociālo un politisko pētījumu institūta pētnieces asoc. prof. Iveta Reinholde,  Sigita Struberga, Aleksandra Kjakste un doktorante Malvīne Štučka piedalījās Tartu, Kentas un Upsalas universitāšu organizētajā starptautiskajā konferencē “Fourth Annual Tartu Conference on Russian and East European Studies: Communities in Flux: Rehinking Sovereignity and Identity in an Era of Change”. 

Konferences ietvaros specializētā panelī “Security and Diversity: Subjective Security Perceptions of the Baltic Societies and Policy Making” pētnieces iepazīstināja pasākuma dalībniekus ar LZP finansētā pētījuma “Latvijas iedzīvotāju subjektīvā drošības uztvere: ietekme uz drošības politiku” (LZP-2018/1-0480) sākotnējiem rezultātiem.

Konference tiek uzskatīta par nozīmīgu augsta līmeņa akadēmisku ikgadēju pasākumu, kas apvieno pētniekus no dažādām pasaules valstīm ar mērķi veicināt akadēmiska rakstura diskusijas par fundamentālām politiskām, kultūras, sociālām un ekonomiskām tendencēm, kuras ietekmē visas cilvēku dzīves jomas Krievijā un Austrumeiropā.

Kā atzina pētnieces, šādas konferences ne tikai sniedz iespēju prezentēt un aprobēt savus jaunākos izpētes rezultātus, apspriežot tos ar augsta līmeņa nozares speciālistiem, bet arī iepazīt citu valstu pētniekus ar līdzīgām zinātniskajām interesēm un noklausīties pasaules mēroga zinātnieku priekšlasījumus par aktuālo problemātiku politikas zinātnē kopumā. 

 

Dalīties