Otrdien, 25. jūnijā, sākas elektroniskā pieteikšanās bakalaura līmeņa studijām Latvijas Universitātes (LU) studiju programmās.

LU  Sociālo zinātņu fakultāte šogad jaunos studentus uzņem sešās pamatstudiju  programmās:

  • Komunikācijas zinātnē;
  • Politikas zinātnē;
  • Eiropas integrācijā un globālajā attīstībā (studijas - angļu valodā);
  • Informācijas pārvaldībā;
  • Socioloģijā
  • Sociālajā darbā (profesionālajā studiju programmā).

Izvēle studēt  Latvijas Universitātē nozīmē iegūt izcilu un darba devēju vidū augsti novērtētu izglītību, attīstīt sevi un iegūt elastību darba tirgū, kas ļaus veiksmīgi darboties visdažādākajās jomās. 93% LU absolventu iegūst darbu tūlīt pēc studiju beigšanas, turklāt 96% strādā labi atalgotu un interesantu darbu jau gada laikā pēc studijām.

Elektroniskā pieteikšanās studijām notiek portālā Latvija.lv no 25. jūnija līdz 9. jūlijam. Rūpīgi izvēlies savas interesējošās studiju programmas, tās sakārtojot prioritārā secībā. Tātad kā 1.prioritāte jānorāda tā studiju programma, studiju forma un finansējums, kurā vēlies studēt pirmkārt, kā 2. prioritāte jānorāda otra iespējamā izvēle utt. Izmantojot prioritāšu sistēmu konkursa rezultātu aprēķināšanā, sistēma katram reflektantam atrod vienu labāko iespējamo vietu atkarībā no sakārtotā programmu saraksta. Atceries! Ja, neizturot konkursu uz valsts finansēto (budžeta) studiju vietu, vēlaties studēt par saviem finanšu līdzekļiem (maksu), – jānorāda studiju programma par maksu (pilna vai nepilna laika) kā atsevišķa prioritāte. Prioritāšu secību e-pakalpojumā iespējams mainīt līdz 9.jūlija plkst.16.00. Pēc konkursa rezultātu paziņošanas reflektants vairs nevarēs mainīt savu izvēli un reģistrēties citā studiju programmā.

Svarīgi!!! Elektroniskā pieteikšanās nenozīmē, ka reflektants pilnībā iesniedzis pieteikumu studijām

No 2. līdz 9. jūlijam reflektantiem būs jāierodas Latvijas Universitātē vai citos augstskolu uzņemšanas punktos personiski, lai klātienē apstiprinātu savu elektronisko pieteikumu, līdzi ņemot visus nepieciešamos dokumentus:

1.   jāuzrāda personu apliecinošs dokuments;

2.   jāuzrāda dokumenti un to pielikumi (ja tādi ir), kas apliecina iegūto vidējo izglītību;

3.   jāuzrāda attiecīgās studiju programmas uzsākšanai nepieciešamo centralizēto eksāmenu sertifikāti, ja uzņemšana notiek, pamatojoties uz centralizēto eksāmenu rezultātiem;

4.   jāuzrāda dokumenti, kuri pamato reflektanta tiesības uz priekšrocībām (mācību priekšmetu olimpiāžu diplomi, u.tml.)

5. jāveic reģistrācijas maksa. Par vienoto pieteikumu, neatkarīgi no norādīto prioritāšu skaita, ir viena reģistrācijas maksa - EUR 35. No reģistrācijas maksas ir atbrīvoti bāreņi un 1. grupas invalīdi, uzrādot apliecinošus dokumentus. Reģistrācijas maksu var veikt:

  • izmantojot apmaksas iespēju portālā. Vispirms jāizveido pieteikums un pēc tam var veikt apmaksu, izvēloties vienu no portāla piedāvātajām internetbankām;
  • uzņemšanas punkta kasē.

Konkurss vienotajā uzņemšanā norisinās divās kārtās. Konkursa 1. kārtas rezultāti tiek paziņoti 12. jūlijā, konkursa 2. kārtas rezultāti tiek paziņoti 16. jūlijā. Konkursa rezultāti tiek paziņoti portālā www.latvija.lv, kā arī īsziņu un elektroniskās vēstules veidā.

Konkursa 1. kārtā studiju vietu iegūsi tādā gadījumā, ja šī studiju vieta konkursa rezultātā tiks apstiprināta 1. prioritātē.

Ja konkursa rezultātā netiks apstiprināta 1. prioritāte, tad konkursa 1. kārtā studiju vietu vēl neiegūsi. Tādā gadījumā savā e-pakalpojumā  līdz 16. jūlija plkst. 16.00 ir jāaktivizē izvēlne „Pieteikties 2.kārtai”, līdz ar to tu apstiprināsi dalību konkursa 2. kārtai. Līdzīgi kā iepriekš, konkursa 2. kārtā vari iegūt 1. kārtā norādīto provizorisko studiju vietu, vai studiju vietu augstāk prioritāšu sarakstā. Iegūstot studiju vietu LU SZF 2. kārtā, jāierodas Sociālo zinātņu fakultātē no 17. līdz 19. jūlijam noslēgt studiju līgumu.

Svarīgi !!! Ja nepieteiksies 2. kārtai, tu izstājaties no vienotās uzņemšanas un zaudē iespēju iegūt studiju vietu.

Trešdien, 26.jūnijā plkst.11.00 notiks Sociālo zinātņu fakultātes atvērto durvju dienas pasākums topošajiem bakalauriem, kurā mēs izstāstīsim par visām studiju programmām un vēlreiz atgādināsim kas un kā darāms, lai veiksmīgi iestātos Universitātē.

Uz tikšanos!

 

Dalīties