Jaunajā akadēmiskajā gadā Komunikācijas zinātnes maģistra studiju programmā iekļauti divi jauni studiju kursi – “Multimediju praktikums” un “Teksta datoranalīze un datu vizualizācija”. To mērķis ir akadēmisko studiju jomā integrēt praktiskas mediju produktu veidošanas un teksta analīzes prasmes un kompetenci.

Studiju kurss “Multimediju praktikums” sniegs iespēju studentiem praktiski apgūt multimediju – foto, video, audio – pamatus un to lietojumu dažādās platformās – televīzijā, radio, drukātajos medijos un internetā. Tajā maģistranti tiks iepazīstināti ar filmēšanas teoriju un praksi, video montāžu, audio teoriju un praksi, gaismu izmantošanu, fotogrāfiju un tās apstrādi, grafisko dizainu, video blogiem un podkāstiem, kā arī citām tēmām. Nodarbības notiks LU Sociālo zinātņu fakultātes Multimediju studijā, tās vadīs lektors Roberts Vīksne.

Studiju kursa “Teksta datoranalīze un datu vizualizācija” mērķis ir sniegt izpratni par humanitārajās un sociālajās zinātnēs biežāk izmantotajām teksta datoranalīzes metodēm, nostiprināt darba ar datorprogrammām praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas veicot teksta analīzes un analīzes rezultātu vizualizācijas operācijas. Apgūtās zināšanas un prasmes ļaus maģistrantiem patstāvīgi veikt digitālu teksta izpēti, sākot ar pareizu datu atlasi līdz analīzes operāciju veikšanai un izpētes rezultātu vizualizācijai. Nodarbības vadīs lektores Anda Baklāne un Asnāte Rībena.

Kursi studiju programmā iekļauti, atsaucoties uz studentu izteiktajām vēlmēm, līdzas akadēmiskajām studijām apgūt praktiskas ievirzes studiju kursus, kurās iegūtās zināšanas un prasmes tūlītēji lietojamas profesionālajā darbībā.

Sudijām maģistrantūrā iespējams reģistrēties vēl tikai šodien, 12. jūlijā, ierodoties klātienē Sociālo zinātņu fakultātē, Lauvas ielā 4, līdzi ņemot izglītību un personu apliecinošus dokumentus un kvīti par reģistrācijas maksas veikšanu, vai sūtot pieteikuma dokumentus uz e-pasta adresi: inga.polaka@lu.lv

Dalīties