15. un 16. jūlijā Sociālo zinātņu fakultātē (SZF) gaidām pretendentus, kuri ieguvuši studiju vietu Latvijas Universitātē (LU) konkursa pirmajā kārtā (konkursa rezultātā apstiprināta studiju vieta pieteikuma pirmajā prioritātē), lai reģistrētos studijām un noslēgtu studiju līgumus. SZF pirmajā kārtā ir apstiprināti 2009 pieteikumi.

Pirmās kārtas reflektantu reģistrācija notiks pirmdien, 15. jūlijā plkst. 10.00 – 16.30 un otrdien, 16. jūlijā 10.00 – 15.00. Topošajiem studentiem jāierodas personiski, līdzi ņemot personu  un izglītību apliecinošus dokumentus un to kopijas, un jāparaksta studiju līgums. Gadījumā, ja pretendents pats nevar ierasties, viņa vietā studiju līgumu var parakstīt pilnvarotā persona, kura uzrāda notariāli apstiprinātu pilnvaru.

Svarīgi !!! Ja neieradīsieties augstskolā vai neapstiprināsiet iegūto vietu www.latvija.lv , jūs izstājaties no vienotās uzņemšanas un zaudējat iegūto studiju vietu.

Ja konkursa 1. kārtā esat ieguvuši studiju vietu, tomēr nevēlaties uzsākt studijas izvēlētajā studiju programmā, tad  savā e-pakalpojumā aktivizējiet izvēlni „Atteikties no iegūtās vietas”. Līdz ar to jūs atteiksieties no iegūtās studiju vietas.

Ja konkursa 1. kārtā neesat ieguvis studiju vietu tad savā e-pakalpojumā līdz 16. jūlija plkst. 16.00 ir jāaktivizē izvēlne „Pieteikties 2.kārtai”, līdz ar to jūs apstiprināsiet dalību konkursa 2. kārtai uz studiju vietu. Konkursa 2. kārtā varat iegūt 1. kārtā norādīto provizorisko studiju vietu, vai studiju vietu augstāk prioritāšu sarakstā. Iegūstot studiju vietu Latvijas Universitātē SZF 2. kārtā, jāierodas SZF no 17. līdz 19. jūlijam noslēgt studiju līgumu.

Svarīgi !!! Ja nepieteiksieties 2. kārtai, jūs izstājaties no vienotās uzņemšanas un zaudējat iespēju iegūt studiju vietu.

Starp vienotajā uzņemšanā iesaistītajām augstskolām LU ir saņēmusi 16 139 studētgribētāju pieteikumus, no tiem 4062 studētgribētāji LU norādījuši kā pirmo prioritāti. Ar 11 862 pieteikumiem seko Rīgas Tehniskā universitāte, bet TOP 3 noslēdz Latvijas Lauksaimniecības universitāte ar 2675 pieteikumiem. Kopumā šogad studijām pieteikušies 8638 reflektanti.

Dalīties