Šī gada 13. un 14. septembrī Viļņā norisinājās starptautiska konference “Comparing the Baltics: New Agenda for Political Science”, kas pulcēja Baltijas valstu politikas zinātnes pētniekus. Konferences mērķis bija iepazīties ar citās Baltijas valstīs veiktajiem pētījumiem un to rezultātiem, kā arī vienoties par turpmāko sadarbību pētniecības projektu ietvaros.

Latvijas Universitātes Politikas zinātnes nodaļu konferencē pārstavēja prof. Žaneta Ozoliņa, asoc.prof. Iveta Reinholde un doktorants Harijs Kārkliņš, kuri prezentēja Latvijas Zinātnes padomes finansētā projekta lzp-2018/1-0480 “Latvijas iedzīvotāju subjektīvā drošības uztvere: ietekme uz drošības politikas veidošanu” ietvaros veiktās zinātniskās literatūras izpētes un atsevišķu fokusgrupu diskusiju rezultātus.

Asoc. prof. Iveta Reinholde moderēja paneli “Social resilience and societal security”, kurā prof. Žaneta Ozoliņa prezentēja LZP finansētā pētījuma ietvaros veiktās zinātniskās literatūras izpēti un iedzīvotāju subjektīvas drošības saikni ar cilvēkdrošības dimensijām. Savukārt doktorants Harijs Kārkliņš prezentēta matemātisko modeli, ar kura starpniecību potenciāli varētu modelēt kolektīvo lēmumu pieņemšanas procesu, ņemot vērā subjektīvo uztveri.

Dalīties