Katru gadu Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Politikas zinātnes nodaļa, sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, uzņem studentus no dažādām Ukrainas augstskolām intensīvā, trīs mēnešu ilgā apmācības projektā “Jauno profesionāļu apmācību programma Ukrainas studentiem Latvijas Universitātē - “Eiropas Savienības studijas – iekšpolitika un ārpolitika”. Šogad projektā piedalās 15 studenti no četrām Ukrainas universitātēm: Jaroslava Gudrā Universitātes (Yaroslaw Mudryi National Law University, Poltava Law Institute), O. Gončara Dņipro Nacionālās Universitātes (Oles Honchar Dnipro National University), Ivana Franko Ļvovas Nacionālās Universitātes (Ivan Franko National University of Lviv) un Starptautisko attiecību institūta, Taraso Ševčenko Kijevas Nacionālās Universitātes (Institute of International Relations of Taras Shevchenko National University of Kyiv).

24. septembrī studenti pirmo reizi devās uz Sociālo zinātņu fakultāti, kur LU SZF Studējošo pašpārvalde bija sagatavojusi studentiem iepazīšanās pasākumu. Studentus sagaidīja ERASMUS koordinatore Aleksandra Kjakste un iedvesmojošus ievadvārdus sniedza asociētā profesore, Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde.

LU SZF Studējošo pašpārvalde iepazīstināja apmaiņas studentus ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti, tās studiju programmām, kā arī pastāstīja par galvenajiem fakultātes studentu brīvā laika  pavadīšanas veidiem, iesaistoties studentu veidotajā raidījumā Kivi TV,  kļūtot par Studējošo pašpārvaldes aktīvistiem un apmeklējot tās organizētos saliedējošos pasākumus.

Lai ukraiņu studenti labāk iepazītu Sociālo zinātņu fakultāti, tika organizēta orientēšanās spēle. Komanda, kura visātrāk tika galā ar uzdevumiem, laimēja ielūgumus uz pirmkursnieku iesvētībām. Ukraiņu studenti dāvanā saņemā arī SZF kreklus, kā piederības zīmi SZF dzeltenajai mafijai, aks uz dažiem nākamjiem trīs mēnešiem kļūs par viņu atbalstu. Pēc tam sekoja neoficiālā daļa Avotu ielas “Ezītis miglā”, kur Studējošo pašpārvalde kopā ar apmaiņas studentiem pārrunāja dažādus interesējošos jautājumus par studijām, pieredzi un Latvijas kultūru.

Novēlām studējošajiem produktīvas un atmiņām bagātas studijas!

Projekts saņēmis Ārlietu ministrijas finansējumu 2019. gadā no attīstības sadarbības budžeta.

Dalīties