LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas mācībspēki un studenti šī gada 11. – 12. oktobrī piedalījās augsta līmeņa starptautiskā konferencē “Riga Conference 2019”, kas veltīta drošības politikai reģionālā un globālā līmenī. Konference vieno dažādu pasaules valstu diplomātisko dienestu pārstāvjus, drošības ekspertus un pētniekus.

Mācībspēkiem tā ir lieliska iespēja apmainīties ar viedokļiem un iedibināt jaunas sadarbības saites ne tikai ar kolēģiem, kas pārstāv zinātni, bet arī apspriest drošības aktuālos jautājumus ar jomas praktiķiem. Savukārt studenti šeit gūst tik ļoti nozīmīgo pieredzi praktiskās politikas jomā un klātienē var vērot, kā akadēmiskās zināšanas iespējams pielietot dzīvē.

Īpaši nopelni kā konferences organizācijā, tā arī mācībspēkiem un studentiem piedāvātajā iespējā piedalīties konferencē ir profesorei Žanetai Ozoliņai. Profesore ir “Rīgas konferences” organizatora Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes priekšsēdētāja vietniece, kā arī ik gadus aktīvi iesasitās pasākuma norisē, moderējot tematiskos paneļus.

Dalīties