Latvijas Universitātes humanitāro vai sociālo zinātņu studiju programmu maģistrantūras un doktorantūras studenti aicināti pieteikties Nippona fonda Sasakavas jauno līderu stipendijām. Pieteikšanās līdz 18. novembrim.

Politikas zinātnes nodaļas pasniedzēja un doktorantūras studente Sigita Struberga jauno līderu stipendiju ieguva šī gada pavasarī un atzīst, ka tā ir sniegusi nenovērtējamu ieguldījumu akadēmisko un pētniecisko mērķu sasniegšanā.

Promocijas darbu Sigita Struberga raksta par Krievijas publisko diplomātiju Latvijā un Moldovā. Pateicoties stipendijas sniegtajam atbalstam viņai izdevās Moldovā realizēt lauka darbu. “Esmu ievākusi apjomīgu empīrisko materiālu. Esmu realizējusi intervijas , apmeklējusi Moldovas parlamentu un vairākas nozīmīgas zinātniskās institūcijas. Šis ir uzskatāms par būtisku ieguldījumu ne tikai manas disertācijas kontekstā, bet arī ekspertīzes par Moldovas politiku celšanu Latvijā,” stāsta S. Struberga.

Tāpat stipendiju viņa ir izmantojusi arī līdzdalībai starptautiskās zinātniskās konferencēs un akadēmiskās apmaiņas komandējumos ar vieslekciju lasīšanai par publiskās diplomātijas problemātiku ārvalstīs. Līdzās šim pētniece ir izstrādājusi kursu par publisko diplomātiju un stratēģisko komunikāciju, ko šajā rudenī pasniedz specializētā programmā Ukrainas studentiem, kuri studē LU Politikas zinātnes nodaļā.

“Esmu ļoti gandarīta, ka kļuvu par stipendiāti, jo esmu pārliecināta, ka tieši publiskā diplomātija ir viens no būtiskiem elementiem miera, labklājības un dažādu nāciju savstarpējās izpratnes veicināšanai. Man tā ir ne tikai manu līdzšinējo sasniegumu atzīšana un atbalsts manā pētniecībā, bet arī manis pētāmās tēmas atzīšana par būtisku kā zinātniskā, tā praktiskā perspektīvā,” uzsver doktorante.

Pieteikšanās līdz 18. novembrim!

Stipendijas mērķi:

  • Ar multidisciplināru stipendiju programmu humanitārajās un sociālajās zinātnēs finansiāli atbalstīt izcilākos maģistrantūras un doktorantūras studentus – nākotnes līderus.
  • Veicināt uz zināšanām balstītu cilvēkresursu attīstību Latvijā.
  • Integrēt studijas un pētniecību, kā arī palielināt Latvijas Universitātes studentu iespējas izmantot vadošo pasaules universitāšu pieredzi.
  • Atbalstīt pretendentus, kas, pārspējot ģeopolitiskās, reliģiskās, etniskās, kultūras un citas robežas, veicina miera, labklājības un cilvēcības izplatību.

Stipendijai var pieteikties: Latvijas Universitātes humanitāro vai sociālo zinātņu studiju programmu maģistrantūras un doktorantūras studenti.

Pieteikumi jāiesniedz papīra formātā līdz 2018. gada 18. novembrim LU Juridiskā departamenta Dokumentu pārvaldības nodaļā, Raiņa bulv. 19, 136. kabinetā.

Piesakoties stipendijai, jāiesniedz:

  •     Pretendenta CV
  •     Motivācijas vēstule (max. 2 lpp., norādot mērķi, plānotās aktivitātes un stipendijas izlietošanas mērķi)
  •     2 rekomendācijas

Nolikums

Papildu informācija: LU ārlietu vadītāja Alīna Gržibovska, (LU galvenā ēka Raiņa bulvārī 19, 134. telpā vai zvanot pa tālruni 67033997).

Dalīties