COST tīklojuma zinātnes attīstībai programmas ietvaros ar īstermiņa zinātnisko misiju LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļā viesojās pētniece dr. Marija Diakona (Maria Diacon) no Tiraspoles Valsts universitātes (Kišiņeva, Moldova). Vizītes laikā Marija Diakona sniedza vieslekcijas par Moldovas aktuālajiem politiskajiem jautājumiem Politikas zinātnes nodaļas studentiem, kā arī veica lauka pētījumu par Latvijas iedzīvotāju attieksmi pret Eiropas Savienību un eiropeizācijas procesiem valstī.

COST ir starpvaldību, Pan-Eiropas tīklojums, kas dibināts 1971. gadā. Tajā ir iesaistījušās 36 Eiropas dalībvalstis un viena sadarbības partnervalsts. COST misija ir veicināt zinātnisko un tehnoloģisko attīstību caur nacionālo pētniecības investīciju tīklošanos. Šobrīd projekts darbojas 250 virzienos, nodrošinot īpašu atbalstu tām Eiropas valstīm, kas ir mazāk pētnieciski intensīvas un tādejādi paverot tām iespēju radīt un savstarpēji saistīt īpašas zinātnes izcilības kopienas.

LU Politikas zinātnes nodaļa ir iesaistījusies tīklojuma virziena “ES Ārpolitika sastopas ar jaunām realitātēm: uztvere, sāncensība, komunikācija un attiecības” darbībā. Nodaļu pārstāv prof. Žaneta Ozoliņa un pasniedzēja Sigita Struberga. Šī darbības virziena mērķis ir veicināt izpratni par ES ārpolitikas centrālajām īpatnībām, reaģējot uz jauno realitāti. Fokuss, kā minēts nosaukumā, tiek likts uz uztveri, komunikāciju un attiecībām, kā arī sāncensību.

Dalīties