23. janvārī LU Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Jesajas Berlina auditorijā projekta Nr. 8.2.1.0/18/A/015 "Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē" ietvaros no plkst. 10.00 līdz 16.00 notiks seminārs par sociālo zinātņu apvienotās doktora studiju programmas koncepciju.

Jaunajā programmā paredzēts apvienot trīs pašreizējās SZF doktora studiju programmas: komunikācijas zinātnē, politikas zinātnē, kā arī socioloģijā un sociālajā darbā.

Seminārs sāksies ar ieskatu ārzemju pieredzē doktora studiju programmu īstenošanā. Par pieredzi Londonas Universitātes Koledžas doktora studiju programmā un pašreizējām tendencēm doktora studijās Lielbritānijā referēs SZF asociētais profesors Daunis Auers, par Dānijas pieredzi ‒Orhūsas Universitātes asociētais profesors Larss Johansens. Apvienotās doktora studiju programmas koncepcijas pamatidejas prezentēs projekta vadītājs SZF profesors Juris Rozenvalds, viņa uzstāšanos komentēs profesori Vita Zelče un Tālis Tisenkopfs. Par pētniecības metožu bloku un citiem ar pētniecības un projektu vadības iemaņu apguvi saistītiem jautājumiem stāstīs SZF asociētā profesore Baiba Bela. Katrā jautājumu grupā ir paredzēta diskusija, kurā savas domas izteikt ir aicināti visi interesenti.  

Semināra darba valoda — angļu. 

Projekta vadītājs — profesors Juris Rozenvalds

Dalīties