No šī gada 8. februāra sešas sestdienas vidusskolas absolventi ir gaidīti Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē (SZF), lai klātienē iepazītos un iegūtu dziļāku izpratni par politoloģiju, socioloģiju, komunikācijas zinātni un informācijas pārvaldību, darbojoties kādā no četrām jauno profesionāļu skolām. Jauniešiem būs iespēja attīstīt savas komunikācijas un līderības prasmes, iegūt jaunus kontaktus un zināšanas, kā uzvesties sociālajos tīklos, kā arī tikties ar nozares profesionāļiem un spilgtām personībām, iedvesmojoties no viņu dzīves gājuma.

Jauno politiķu skolā, Jauno sociologu skolā, Jauno komunikācijas speciālistu un Jauno informācijas pārvaldnieku skolā vidusskolēni varēs iepazīties ar katras nozares pamattēmām un aktualitātēm, saņemot  gan teorētiskās zināšanas, gan pārbaudot to pielietojumu praksē, kā arī uzklausot vērtīgus profesionāļu padomus veiksmīgas karjeras izveidei.

Straujā darba tirgus mainība un tehnoloģiju attīstība nosaka to, ka liela daļa šodienas skolu absolventu strādās profesijās, kas vēl neeksistē. Šāda perspektīva nākotnes profesijas izvēli padara par īpaši grūtu un atbildīgu lēmumu. Lai palīdzētu orientēties plašajā studiju iespēju piedāvājumā un dotu savlaicīgu ieskatu izvēlētajā studiju jomā, LU Sociālo zinātņu fakultātes pasākumu ciklā “Jauno profesionāļu skola” ar interesantām lekcijām un savu pieredzi dalīsies LU pasniedzēji un sabiedrībā pazīstamas personības.

Viņu vidū ir iniciatīvas “Mana balss” līdzizveidotājs un fonda “Plecs” stratēģiskais vadītājs Jānis Erts, kurš lekcijā “Kāpēc sapņot lielus sapņus?” dalīsies ar savas dzīves mācībām un atklās, kā būt motivētam sasniegt savus mērķus. Kā mēs radām pirmo iespaidu par sevi un ko darīt, ja bailes no publikas pāraug panikā – stāstīs SZF pasniedzējs ar aktiera pieredzi Andris Morkāns. Savukārt par komunikāciju digitālajos medijos kā instrumentu nākotnes karjeras veidošanai, nevis tās apdraudēšanai, runās SZF absolvente un pasniedzēja, aģentūras A.W.Olsen & Partners projektu vadītāja Marija Vorkule.

Pasākumu cikls “Jauno profesionāļu skola” norisināsies sešas sestdienas – 2020. gada februārī un martā, LU Sociālo zinātņu fakultātē, Lauvas ielā 4. Dalība nodarbības ir bez maksas.

Vidusskolēni, kuri sekmīgi nokārtos “Jauno profesionāļu skolas” noslēguma pārbaudījumu, saņems diplomus un iegūs īpašas priekšrocības studiju uzsākšanai LU SZF īstenotajā atbilstīgā bakalaura studiju programmā – 20  papildu punktus.

Vairāk informācijas par katru no skolām un detalizēta nodarbību programma pieejama ŠEIT.

Dalīties