Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas valstī Latvijas Universitātē (LU) studiju process tiek organizēts attālināti, šonedēļ papildus iepriekš nodrošinātajiem mācību materiāliem piedāvājot arī tiešsaistes lekcijas.

Lai valsts noteikto ierobežojumu apstākļos nodrošinātu studiju procesu, LU e-studiju vides (estudijas.lu.lv) sniegtās iespējas ir savienotas ar Microsoft Teams risinājumiem video lekciju nodrošināšanai. 

Latvijas Universitātē attālinātais mācību process primāri notiek LU e-studiju vidē (estudijas.lu.lv) ar tur pieejamiem komunikācijas un mācību rīkiem. Papildus jau esošajām funkcijām e-studiju vidē pasniedzējiem pieejams Microsoft Teams integrētais risinājums, kas nodrošina lekciju vadīšanu un komunikāciju ar studentiem tiešsaistē, veicot arī ierakstu, lai to varētu noskatīties arī vēlāk.

“Dažu dienu laikā mums ir izdevies pilnībā sasinhronizēt esošo e-studiju vidi ar jauniem mācību rīkiem, lai nodrošinātu attālināta darba un studiju iespējas. Ar jaunajiem tiešsaistes rīkiem nu iespējams nodrošināt to, ka LU mācībspēku lasītās lekcijas tiek uzglabātas mākonī, un studentiem ir iespēja tās noskatīties un piedalīties nodarbībās no mājām,” uzsver rektora vietniece digitālās sabiedrības jautājumos profesore Signe Bāliņa.

Studijām attālināti studentiem minimālās tehniskās prasības ir viedtālrunis un internets.  Lai sekmīgi nodrošinātu attālinātu studiju procesu, lūdzam  pārbaudīt un aktualizēt šādu informāciju par sevi:

1. Pārliecinieties, ka varat pieslēgties e-studiju videi  -  https://estudijas.lu.lv

2. Pārbaudiet savu saziņas e-pastu https://luis.lu.lv (Profils>Personas dati>Kontaktinformācija “Labot”.) Ja nepieciešams, jāveic izmaiņas un pēc tam arī e-pasta adreses apstiprināšana. Uz šo e-pastu tiek sūtītas ziņas no e-studijām kā arī uz šo e-pastu ir iespējams arī atjaunot aizmirstu paroli.

3. Pārliecinieties, ka saņemat e-pastus, kas sūtīti uz lietotajvards@students.lu.lv (studentu e-pasta adrese), un ka var tiem piekļūt. Uz šo e-pasta adresi tiek sūtīta informācija no Microsoft Teams un citi paziņojumi. Piekļūšana  https://outlook.office.com ar lietotājvārdu lietotajvards@edu.lu.lv un esošo paroli. Papildus pārbaudiet https://outlook.office.com pāradresācijas uzstādījumu korektumu.

4. Paroļu atgūšana iespējama  https://luis.lu.lv cilnē “Palīdzība”.

Pamācība paroles atgūšanai ar internetbankas palīdzību 

Lūdzu regulāri pārbaudiet savus e-pastus, jo aktuālo informāciju no pasniedzējiem  un e-studiju vides saņemsiet arī e-pastā.

Ja rodas kāds neskaidrības, lūdzu sazinieties ar sau studiju metodiķi vai programmas direktoru.

   

Dalīties