Šodien aprit 20 gadu kopš LU Sociālu zinātņu fakultātes darbības sākuma.

Izveidojusies no vairākām struktūrvienībām, kas mājoja humanitāro zinātņu fakultāšu paspārnē, dekānu Intas Brikšes un Jura Rozenvalda vadībā LU SZF ir kļuvusi par tādu akadēmisko centru, bez kura nav iedomājama sociālo zinātņu ainava šodienas Latvijā. Tūkstošiem absolventu, kas veido un ietekmē mūsu sabiedrību un valsti; plašs, daudzveidīgs un sabiedriski nozīmīgs pētniecisko projektu klāsts, ko īstenojuši fakultātes mācībspēki, nereti sadarbībā ar studējošajiem; aktīva zināšanu pārnese, akadēmiskajai saimei mijdarbojoties gan ar sabiedriskā, gan ar privātā sektora institūcijām – tāds ir Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes ieguldījums mūsu valsts attīstībā.

Šai relatīvi īsajā laika sprīdī esam pieredzējuši dažādus laikus. Esam izgaršojuši gan panākumu saldumu, gan zaudējumu rūgtumu. Pirmo sasniegšana un otro pārvarēšana ir bijusi cieši saistīta ar nesavtīgumu, savstarpēju sadarbību un multidisciplināru pieeju. Šie principi ļauj mums šodien justies droši. Nešaubos, ka tie būtiski ietekmēs arī mūsu turpmāko izaugsmi, acīgi piemērojot šos principus senāku un jaunāku izaicinājumu risināšanā.

Vēlos sirsnīgi pateikties ikvienam mūsu fakultātes saimes loceklim par ieguldījumu mūsu attīstībā. Ar mūsu daudzajiem rokrakstiem radītais pārtop unikālā leģendā.

Daudz laimes, prieka un panākumu ne tikai dzimšanas dienā!

Jānis Ikstens,
LU SZF dekāns

Dalīties