2. novembrī iznācis Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē veidots žurnāls “Avantūra”, kas turpmāk iznāks reizi mēnesī bezmaksas digitālā versijā un būs lasāms ikvienam.

Žurnāla pirmajā numurā lasāmi raksti par Covid-19 ietekmi uz kultūru un teātri, aktuālām naudas taupīšanas iespējām, par to, kāpēc Latvijā nevienam restorānam nav slavenās Michelin zvaigznes, kā arī kādi ir ieguvumi, mostoties piecos no rīta. Uz pirmā vāka redzams LTV ziņu diktors Jānis Geste, ar kuru žurnālā lasāma lielā intervija.

”Avantūra” turpmāk iznāks katra mēneša pirmajā darba dienā digitālajā versijā. Žurnāls veidots, balstoties uz brīvprātības principa kā projekts, kur studenti ārpus studijām var trenēties un gūt pieredzi žurnāla izstrādes procesā, sākot no ideju ģenerēšanas, rakstu un interviju veidošanas, beidzot ar žurnāla maketēšanu un publicēšanu.

Ideja par fakultātē izstrādātu žurnālu sākotnēji radusies LU Sociālo zinātņu fakultātes lektoram un Multimediju studijas vadītājam Robertam Vīksnem, bet, pateicoties 3. kursa studentei un žurnāla galvenajai redaktorei Aleksandrai Moskaļenko, tika izveidota žurnāla koncepcija un savākta radošā komanda: Sociālo zinātņu fakultātes studentes Sandija Megi, Ieva Sloka, Annija Krūmiņa, Elza Elizabete Vanaga, Marta Krīgere un Sintija Augustova, kā arī Humanitāro zinātņu fakultātes studente Elizabete Zariņa.

Žurnāla DIGITĀLĀ VERSIJA

Informāciju sagatavoja:
Žurnāla “Avantūra” redakcija
redakcija@avantura.lv
ig: zurnals_avantura

Dalīties