26. novembrī plkst. 14.30 visi interesenti aicināti pievienoties atvērtajai lekcijai “Bīstamākais eksperiments Ziemeļkorejā”, ko pasniegs latviešu režisors Uģis Olte. Lekcija notiks Zoom platformā.

Reģistrēšanās lekcijai: ŠEIT (pieslēgšanās Zoom no 14.15)

Lekcijas stāsts būs par emocionālas un cilvēciskas pieredzes meklēšanu zemē, kura ir parūpējusies par demonizētu paštēlu Rietumu pasaules iedzīvotāju acīs un prātos. 2015.gadā Uģis Olte kļuva par daļu vēsturiskam notikumam, kurā uz 1500 ziemeļkorejiešiem tika izmēģināts bīstamākais, ko Eiropas kultūra ir radījusi - avangarda rokmūziku grupas "Laibach" izpildījumā.

Uģis Olte ir latviešu režisors, kuram patīk rotaļīga pieeja nopietnu tēmu risināšanā. Esot apdāvināts ar mūziķa izjūtām un dzīvojot pārliecībā, ka jebkuru stāstu var izstāstīt ar sapņiem, mītiem un pasakām, viņš radījis vairākus oriģinālus TV dokumentālos formātus, filmējis dīvainus mūzikas videoklipus un arī trīs īsfilmas (“The Red Spot”, “KK2678” un “King Of The Wild Things”). Viņa centieni dokumentālā žanra  vainagojušies trīs pilnmetrāžas filmās  - “Stuck in Stikine” (2007), “Double Aliens” (2015) un “Liberation Day.” Pēdējā filma, par kuru būs arī šī lekcijā, tika uzņemta 2016. gadā kopā ar Mortenu Trāviku (Morten Traavik). Šobrīd Uģis strādā pie savas debijas spēlfilmas “Maldupe.”

Vieslekcija tiek rīkota kursa "Starptautiskā un globālā komunikācija" ietvaros, ko pasniedz asoc. prof. Visvaldis Valtenbergs.

 

 

Dalīties