Ja psihologi pēta to, kas notiek cilvēkā, tad sociologi to, kas notiek starp cilvēkiem: ģimenē, klasē, valstī. Šī zinātne vistiešāk skar un attiecas uz katra mūsu ikdienu, jo nodarbojas ar atbilžu meklēšanu uz jautājumiem: kā notiek? Kas notiek? Kāpēc notiek? Datu vākšana līdzinās intelektuālam detektīvam.

Katrs pētījums var piedāvāt negaidītus sižeta pavērsienus. Sociologa uzdevums, līdzīgi kā detektīva, ir aizrakties līdz cēloņiem. Savukārt iegūtās zināšanas par sabiedrību ļauj mums labāk izprast un prognozēt mūsu dzīves attīstības tendences, ieskatīties nākotnē.

Jauno sociologu skolas tiešsaistes nodarbības notiks platformā Zoom – sešas sestdienas – 30. janvārī, 6., 13. un 20. februārī, kā arī 6. un 13. martā no plkst. 10.00 – 13.00.

Katru reizi plkst. 10.00 notiks apvienotā nodarbība visu Jauno profesionāļu skolu dalībniekiem par šādām tēmām:

- Kāpēc sapņot lielus sapņus? Filmas “Dvēseļu putenis” režisors Dzintars Dreibergs.

- Personiskais zīmols un tā veidošana. Komunikācijas aģentūras “LEAD” valdes priekšsēdētāja un Latvijas Universitātes lektore Inga Latkovska.

- Kā runāt, lai sadzirdētu? Aktrise un Latvijā vadošā runas pedagoģe Zane Daudziņa)

- Vai Tu gribētu būt draugos ar sevi sociālajos medijos? Sabiedrisko attiecību aģentūras A.W.Olsen & Partner partnere, Latvijas Universitātes docente Olga Kazaka.

- Kāpēc labdarības maratons “Dod pieci” ir veiksmes stāsts? Tā idejas tēvs, radio ētera personība un TV raidījumu vadītājs Toms Grēviņš.

Katru reizi plkst. 11.00 sāksies nodarbības Jauno sociologu skolas dalībniekiem par šādām tēmām:

  • Kas ir socioloģija un ko dara sociologi? Praktiskā nodarbība: treniņš problēmu formulēšanā un jautājumu uzdošanā (Aija Zobena)
  • Ilgtspējīga attīstība - ko varam darīt savā ikdienā? (Baiba Bela)
  • Nils Ušakovs, kaķi un Twitter, praktiskā nodarbība (Mareks Niklass)
  • Laika zīmes pilsētu ainavā. Urbānā nākotne, praktiskā nodarbība (Līga Rasnača)
  • Noziedzības un narkotiku socioloģija, praktiskā nodarbība (Kristiāna Diāna Bebre)
  • Migrācija, diaspora, reemigrācija, praktiskā nodarbība (Inta Mieriņa)

Kursu apguve – bez maksas.

Reģistrējies Jauno sociologu skolai līdz 29. janvārim: ŠEIT

Dalībnieki, kas sekmīgi nokārtos Jauno sociologu skolas noslēguma pārbaudījumu, saņems diplomus un iegūs īpašas priekšrocības studiju uzsākšanai Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes īstenotajā Socioloģijas bakalaura studiju programmā – līdz pat 100 papildu punktiem, palielinot iespējas studēt par valsts budžeta līdzekļiem.

Dalīties