Informāciju mūsdienās mēdz dēvēt par jauno naftu – svarīgi saprast, kas tā ir par informāciju, kā atšķirt būtisko no nevērtīgā un kā to strukturēt. Informācijas pārvaldības programmā studenti iemācās apstrādāt informācijas avotus, veidot datu bāzes, mājas lapas un digitālas kolekcijas, kā arī pārvaldīt informācijas resursus.

Jauno informācijas speciālistu skolas tiešsaistes nodarbības notiks platformā Zoom – sešas sestdienas – 30. janvārī, 6., 13. un 20. februārī, kā arī 6. un 13. martā no plkst. 10.00 – 13.00.

Katru reizi plkst. 10.00 notiks apvienotā nodarbība visu Jauno profesionāļu skolu dalībniekiem par šādām tēmām:

- Kāpēc sapņot lielus sapņus? Filmas “Dvēseļu putenis” režisors Dzintars Dreibergs.

- Personiskais zīmols un tā veidošana. Komunikācijas aģentūras “LEAD” valdes priekšsēdētāja un Latvijas Universitātes lektore Inga Latkovska.

- Kā runāt, lai sadzirdētu? Aktrise un Latvijā vadošā runas pedagoģe Zane Daudziņa)

- Vai Tu gribētu būt draugos ar sevi sociālajos medijos? Sabiedrisko attiecību aģentūras A.W.Olsen & Partner partnere, Latvijas Universitātes docente Olga Kazaka.

- Kāpēc labdarības maratons “Dod pieci” ir veiksmes stāsts? Tā idejas tēvs, radio ētera personība un TV raidījumu vadītājs Toms Grēviņš.

Katru reizi plkst. 11.00 sāksies nodarbības Jauno informācijas speciālistu skolas dalībniekiem par šādām tēmām:

  • Vai informāciju var pārvaldīt? Informācijas pārvaldība piemēros (Baiba Holma)
  • Izlasīt informāciju pirms un pēc 100 gadiem (Gatis Karlsons)
  • Kā godīgi citēt un nepieļaut plaģiātu? Godīgās citēšanas treniņš (Daina Pakalna)
  • Informācijpratības izaicinājumi mūsdienu  informācijas telpā. Viegli pieejama informācija = ticama informācija? (Santa Darģe)
  • Stāstniecība kā pārmaiņu rīks (Baiba Īvāne)
  • Lasīšanas paplašinātā nozīme. Teksts kā radošuma produkts (Sandra Cīrule)

Kursu apguve – bez maksas.

Reģistrējies Jauno informācijas speciālistu skolai līdz 29. janvārim: ŠEIT

Dalībnieki, kas sekmīgi nokārtos Jauno informācijas speciālistu skolas noslēguma pārbaudījumu, saņems diplomus un iegūs īpašas priekšrocības studiju uzsākšanai Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes īstenotajā Informācijas pārvaldības bakalaura studiju programmā – līdz pat 100 papildu punktiem, palielinot iespējas studēt par valsts budžeta līdzekļiem.

 

Dalīties