Jau 5 mēnešus pastāvošais podkāsts jeb aplāde “Info-Dēmija” aizvien turpina priecēt klausītājus ar jauniem atklājumiem un radošām sarunām ar epizožu viesiem. Pavisam nesen arī saņemta maza apmēra mērķstipendija no organizācijas IREX projekta attīstībai. Pirms 1. sezonas noslēguma, aicinām ikvienu uzdot sev interesējošos jautājumus un arī piedalīties podkāsta veidošanā.

Pašlaik ir pieejamas jau vairāk nekā 20 “Info-Dēmijas” epizodes par tādām tēmām kā pētnieciskā žurnālistika, postpatiesība, autentiskums mākslā, digitālais minimālisms, faktčekeru darbība un citas. Projekta veidotāji nepārtraukti meklē jaunus tematus, kur dezinformācijas izplatība ir aktuāls jautājums, kā arī atbilstošus ekspertus, ar kuriem runāt par šīm problēmām. Podkāsts ieguvis arī atzinību no vairākiem nozarē strādājošiem profesionāļiem.

Šī gada sākumā tika izsludināta Baltijas Medijpratības programma, kuru īsteno globālās attīstības un izglītības oranizācija IREX. Programmas mērķis ir sniegt iespēju attīstīt projektu - satura veidošanu un dažādus inovatīvus risinājumus - lai palielinātu elektronisko plašsaziņas līdzekļu sekmīgu lietotprasmi, izpratni par dezininformāciju un to kā ar to cīnīties. Podkāsts tika veidots kursā “Žurnālistika dezinformācijas laikmetā”, kurš ir šīs programmas finansēts un īstenots kurss sadarbībā ar Latvijas Universitāti.

“Info-Dēmiju” ir iespējams klausīties katru pirmdienu, plkst. 17:00 radio NABA viļņos un internetā, lsm.lv arhīvā, kā arī mūzikas straumēšanas vietnē Spotify, Apple podcasts un Google podcasts. Vairāk informācijas, epizožu tapšanas aizkulises un dažādas aktualitātes vari meklēt podkāsta sociālajos tīklos Instagram un Facebook.

Aplādi veido Komunikācijas zinātnes studenti Latvijas Universitātes un IREX Baltijas medijpratības programmas ietvaros. Par saturu atbild autori, un tajā paustais var nesakrist ar Latvijas Universitātes vai IREX viedokli.

 

 

 

Dalīties