Foto: Mfa.gov.lv

14. aprīlī tiešsaistē Politikas zinātnes nodaļas studentiem bija iespēja noklausīties Latvijas Republikas Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vieslekciju „Latvijas ārpolitikas aktualitātes”, kuras laikā ministrs pasniedza Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Politikas zinātnes nodaļas ikgadējo Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā.

Aizvadītajā gadā pasauli skāra vairāki būtiski satricinājumi. Starptautiskā vide kļūst arvien grūtāk prognozējama, ievērojami ir palielinājusies veiksmīgas ārpolitikas un drošības politikas nozīme. Pirms neilga laika Saeimā notika ārpolitikas debates, kurās ārlietu ministrs atskatījās uz 2020. gadā paveikto un iepazīstināja ar šī gada prioritātēm. E. Rinkēviča vieslekcija Politikas zinātnes nodaļā bija iespēja politikas zinātnes studentiem turpināt aizsākto diskusiju ministra vadībā un iztaujāt ministru par viņus interesējošiem jautājumiem ārpolitikas jomā.

Lekcijas laikā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pasniedza Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Politikas zinātnes nodaļas iedibināto ikgadējo Inovācijas balvu starptautiskās politikas pētniecībā. Šogad balva tika pasniegta Politikas zinātnes absolventam Robertam Kitam par izcili izstrādātu bakalaura darbu “Francijas, Itālijas un Nīderlandes divpusējā militārā sadarbība ar Ukrainu”. Inovācijas balvas konkursā var pieteikties ikviens LU Politikas zinātnes nodaļas students, kurš ir izstrādājis oriģinālu pētījumu par starptautiskās politikas jautājumiem.

 

Dalīties