Ceturtdien, 14. oktobrī, plkst. 10.30 ar lekciju "Nacionālās drošības emocionalizēšana" (“Emotionalising of the National Security”) LU Sociālo zinātņu fakultātes Berlina auditorijā viesosies profesore Sarai Aharoni. Lekcija notiek ar Izraēlas vēstniecības Latvijā atbalstu.

Dalība lekcijā ir iespējama tikai ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu, kas liecina par izslimošanas vai vakcinēšanās faktu. Vietu skaits ir ierobežots, taču tiks nodrošināta arī tiešraide Zoom. Interesenti aicināti pieteikties lekcijai, rakstot e-pastu Sigitai Strubergai (sigita.struberga@lu.lv)

Par lektori:

Dr. Sarai Aharoni ir Bena-Guriona universitātes (Ben-Gurion University) Dzimtes studiju programmas vecākā lektore. Viņas darbs ir vērsts uz tādām tēmām kā sievietes, miers un drošība (Women, Peace and Security, WPS), drošības pētījumi ar fokusu uz dzimtes dimensijām, kā arī feminisma kustības vēsture Izraēlā.  Viņa ir autors vairākām publikācijām dažādos akadēmiskos par dzimumu, mieru un konfliktu Izraēlā, kā arī ir grāmatas “Where Are All the Women? U.N. Security Council Resolution 1325: Gender Perspectives of the Israeli-Palestinian Conflict” (2004) līdzredaktore.

Papildus savam akadēmiskajam darbam Dr. Aharoni ir ilggadēja zinātniece-aktīviste. Viņa ir izveidojusi pirmo projektu par ANO DP Rezolūciju Nr. 1325 Izraēlā (2003); bijusi viena no IWC (Starptautiskā sieviešu komisija) dibinātājām, un kopš tā laika ir iesaistījusies dažādās iniciatīvās, lai veicinātu mieru.

Dr. Aharoni ir arī aktīva Haifa Feministu institūta (HFI) biedre. HFI ir neatkarīgs arhīvs ar feministisku ievirzi, bibliotēka un pētniecības centrs, kas izzina vietējo feministu balsis un vēstures.

Dalīties