2021.gada 28.oktobrī notika Eiropas iekšējo auditoru institūtu konfederācijas (ECIIA - European Confederation of Institutes of Internal Auditing) valdes vēlēšanas, kurās pirmo reizi tika ievēlēts pārstāvis no Latvijas – profesionālās biedrības “Iekšējā audita institūta (IAI)” valdes locekle, Latvijas Universitātes (LU) profesore Iveta Reinholde.

“Jaunā pozīcija paver iespējas pārstāvēt Latvijas un visu to ES dalībvalstu, kas iestājās ES 2004.gadā, dinamisko reformu pieredzi visas Eiropas līmenī. Reformu pieredze būs nozīmīga, lai sniegtu ieteikumus iekšējā audita lomas stiprināšanai valsts pārvaldē un korporatīvajā pārvaldībā,” komentē Iveta Reinholde.

Ivetai Reinholdei ir plaša darba pieredze gan akadēmiskajā vidē, gan arī starptautiskās un vietējā līmeņa organizācijās. Iveta Reinholde ir LU Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas vadītāja un profesore, un viņas pētniecisko interešu lokā ietilpst publiskās pārvaldes modernizācija un nākotne, rīcībpolitiku izstrāde, ieviešana un novērtēšana, iekšējais audits un laba pārvaldība. Tostarp Iveta Reinholde ir vairāku desmitu publikāciju autore, un 2019. gadā saņēma Alenas Brunovskas izcilības balvu par studiju kursu docēšanu publiskās pārvaldes jomā.

Līdzās  darbībai akadēmiskajā vidē Iveta Reinholde ir Eiropas Padomes Reģionālo un vietējo pašvaldību kongresa eksperte, Valsts Kontroles Sabiedriskās padomes priekšsēdētāja, un kopš 2018. gada 20. marta, Iveta ir Latvijas IAI valdes locekle. Tieši Ivetas Reinholdes daudzpusīgas prasmes un plašā pieredze dažāda veida jomās palīdzēs viņai godam pārstāvēt Latvijas auditoru kopienu  ECIIA valdē, kā arī sniegt pienesumu ECIIA izaugsmē un attīstībā.

Profesionālās biedrības “Iekšējā audita institūta” ir valsts pārvaldes un privātā sektoru iekšējos auditorus apvienojoša profesionāla organizācija, kuras mērķis ir veicināt auditoru profesionālo attīstību un izglītību. Savukārt, Eiropas iekšējo auditoru institūtu konfederācija (ECIIA) apvieno nacionālās profesionālas biedrības un pārstāv iekšējo auditoru viedokli Eiropas Savienības institūcijās un Eiropas parlamentā, lai veicinātu labu pārvaldību kā Eiropas vērtību. Šiem nolūkiem ECIIA piedalās gan Eiropas līmeņa dokumentu izstrādē, gan arī sadarbībā ar nozarēm veido ieteikumus auditu veikšanai un labas pārvaldības pilnveidošanai.

 

Dalīties