2021. gadā Krievijas vadošais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs saņēma Eiropas Parlamenta Saharova balvu. Atzīmējot šo notikumu, Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Eiropas Parlamenta (EP) biroju Rīgā un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti (LU SZF) piedāvā lekciju “Alekseja Navaļnija politiskā kustība un Krievijas nākotne”. Lekcija notiks 10. februārī plkst. 9.00, un to varēs vērot LATO, LU kā arī LU SZF Facebook lapā.

Lekciju lasīs Krievijas opozīcijas politiķis, Pretkorupcijas fonda izpilddirektors un A. Navaļnija līdzgaitnieks Vladimirs
Ašurkovs. Noslēgumā būs iespēja uzdot jautājumus lektoram.

Ievadvārdus teiks EP biroja Latvijā vadītāja Marta Rībele un LATO ģenerālsekretāre Sigita Struberga. Lekcija notiks angļu valodā, un tās ieraksts vēlāk būs pieejams mājaslapā Secure Baltics. Šī lekcija ir viens no pasākumiem ar V. Ašurkova piedalīšanos, ko organizē EP birojs Latvijā.

Pēc lekcijas plkst. 12.00 EP biroja Latvijā Facebook lapā plašākai sabiedrībai būs iespēja klausīties diskusiju “Izlēcējs. Kur esam ceļā uz cilvēku pamattiesību stiprināšanu Krievijā?”, kur piedalīsies arī pašmāju eksperti.

V. Ašurkovs ir Krievijas opozīcijas politiķis, kurš pašlaik dzīvo Londonā. 2011. gadā viņš kopā ar Krievijas opozīcijas kustības līderi Alekseju Navaļniju nodibināja bezpeļņas organizāciju "Pretkorupcijas fonds", kurā kļuva par izpilddirektoru. 2014. gadā Krievijas varas iestāžu politiski motivētas kriminālvajāšanas rezultātā V. Ašurkovs pārcēlās uz Londonu, kur 2015. gadā saņēma politisko patvērumu. V. Ašurkovs turpina savu pilsonisko un politisko darbību ciešā sadarbībā ar Alekseju Navaļniju un viņu Maskavas komandu.

Dalīties