Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar Konrāda Adenauera fondu Baltijas valstīs un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti rīko diskusiju "Krievijas ekonomikas nākotne", kas notiks 22. martā plkst. 10.00 tiešsaistē.

24. februārī Krievija uzsāka plaša mēroga militāru iebrukumu Ukrainā. Reaģējot uz Krievijas sākto karu, Rietumvalstis noteica bezprecedenta sankcijas ar mērķi ietekmēt Krievijas ekonomiku un tādējādi ierobežot karu. Sankciju rezultātā Krievijas ekonomikai ir sākusies strauja lejupslīde. Rietumu kolektīvā reakcija un noteiktie ierobežojumi liek Krievijai uz ilgāku laiku nonākt izolācijā no Rietumu pasaules un galvenajiem pasaules tirgiem.

  • Kādas sekas šis atstās uz Krievijas ekonomiku?
  • Kādi ir nākotnes scenāriji Krievijas iesaistei pasaules tirgos?

Diskusijā piedalīsies Vladislavs Inozemcevs, Krievijas ekonomists un Postindustriālo pētījumu centra dibinātājs un direktors, kurš šonedēļ ieradies Rīgā. Diskusijā piedalīsies arī Mārtiņš Zemītis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja vietnieks un Pēteris Strautiņš, Luminor Latvija ekonomists.

Diskusijas moderators būs Mortens Hansens, Rīgas Ekonomikas augstskolas Ekonomikas katedras vadītājs. Diskusija tiks translēta tiešraidē LATO, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes un Konrāda Adenauera fonda Baltijas valstīs Facebook lapās, un tā notiks angļu valodā.

Dalīties