Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas "Sociālais darbs" 1. kursa studentes, studiju kursā "Projektu vadības sociālie aspekti", realizēja projektu ”Cerību dore - mūsu mājas”. Projekta ideja - "Rūpju bērna" filiālē "Cerību dores" radīt vidi, lai cilvēki, kuri dzīvo šajās telpās justos mājīgi un omulīgi. Projekta laikā tika apgleznotas ēdamtelpas sienas, ko apgleznoja Santa Lubāne, Olaines muzeja muzejpedagoģe, kas brīvajos brīžos labprāt glezno un pasniedz gleznošanas stundas bērniem un jauniešiem.

“Šī bija lieliska iespēja un neatsverama pieredze! Vairākus vakarus braucot un apgleznojot sienas “Cerību dorē”, guvu sirds siltumu no ikviena cilvēka, kurš dzīvo “Cerību dorē,”stāsta māksliniece Santa Lubāne.

Projekta sākumā komanda tikās ar "Cerību dores" iedzīvotājiem un ar radošām aktivitātēm noskaidroja, ko iedzīvotāji vēlas redzēt uz sienas. Pēc ideju apkopojuma "Cerību dores" iedzīvotājiem tika realizēts lielgabarīta gleznojums uz divām sienām, lai iedzīvotāji justos mājīgāk.

Informāciju sagatavoja Kristīne Dzērve.

Dalīties