Ikviens interesents aicināts piedalīties Vides izglītības fonda organizētajā Daces Kavasas attālinātā lekcijā Zoom vidē 10.12.2021. plkst. 08.30.

Vides izglītības fonds Our Food. Our Future projekta ietvaros aicina komunikācijas studiju dalībniekus uz sarunu-diskusiju par piegādes ķēdēm un dažādiem ilgtspējības elementiem, kas ietekmē mūsu izvēles.

Kas: Kā mana rīta tēja vai kafija ietekmē citu cilvēku dzīves un darba apstākļus? Vai es apzinos, kas ražo manu apģērbu? Vai mana izvēle var ietekmēt pasaules notikumus? Kādu lomu spēlē komunikācijas profesionāļi ilgtspējības apziņas veidošanā? Vai komunikācija ir tikai vērtību nodošanas instruments, vai tā var būt atbildīgu pārtikās ķēžu stratēģiskais mērķis? Šos un citu jautājumus pārrunāsim tiekoties.

Mērķis: Veicināt apziņu par atbildīgām piegādes ķēdēm un to sarežģītību, kā arī komunikācijas un indivīda lomu pozitīvās ietekmes uz vidi, cilvēkiem, ekonomiku attīstībā globālajās un vietējās piegādes ķēdēs.

Katrs produkts, ko mēs lietojam, iziet savu dzīves ciklu. Mēs to varam raksturot kā “no šūpuļa līdz zārkam” jeb lineāro produkta attīstību – no izejmateriāliem, produkta radīšanas, lietošanas līdz atkritumu apstrādei. Katrā solī mēs saskaramies ar cilvēktiesību ievērošanas jautājumiem, ietekmi uz vidi, darba apstākļu izaicinājumiem.

Vai un cik tālu katram no mums ir jāatbild par to, kas šajā ķēdē notiek? Mēs varam arī mainīt pieeju un veidot ikvienu produktu pēc principa “no šūpuļa līdz šūpulim”, kas nodrošina gan bioloģiskā, gan tehnoloģiskā cikla noslēgšanos, tādā veidā padarot “atkritumus” par resursiem un izejvielām jaunam dizainam. Izprotot dzīves cikla jēdzienus, produkta vērtības radīšanas posmus un pamatprincipus, kā arī ilgtspējības galveno pamatelementu – vides, cilvēku un ekonomisko faktorus, mēs izvērtēsim ilgtspējības elementus pārtikas produktu ķēdēs.

Lekcija norit Zoom (links)


Meeting ID: 835 8846 2246
Passcode: 842533

Šī vebināra tapšanu finansiāli atbalsta Eiropas Savienība projekta "Our food. Our future"  ietvaros. Vebinārā paustā informācija ir autora viedoklis, un tas nekādā gadījumā nav uzskatāms par Eiropas Savienības viedokli.

Dalīties