Ceturtdien,  23.oktobrī, Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātē notika LU Fonda stipendiju piešķiršanas komisijas sēde - tika izvērtēti ĀM valsts sekretāra Andreja Pildegoviča stipendijas  kandidāti. Stipendija izveidota ar mērķi atbalstīt centīgākos un talantīgākos LU SZF maģistrantus, kuri apgūst  studiju programmu  "Diplomātija" un ir ieinteresēti nākotnē kalpot Latvijas diplomātiskajā korpusā.


Pieteikties  stipendijai tika aicināti visi  programmas studenti, bet komisija intervijās ar kandidātiem noskaidroja, kādas ir pretendentu sekmes un  intereses, cik labi viņi prot argumentēt savu viedokli un komentēt politiskās  norises pasaulē.   Komisijas sēdē piedalījās  LR Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs,   LU Fonda direktore Laila Kundziņa-Zvejniece, zvērināto advokātu biroja VARUM partnere Vita Liberte un LU asociētais  profesors Jurģis Šķilters.

 

"Stipendijas kandidāti bija ļoti spēcīgi un motivēti. Katram no pretendentiem bija savs, pārdomāts redzējums par Latvijas ārpolitiku. Komisijas dalībniekiem bija patiesi interesanti aprunāties un diskutēt ar katru no studentiem. Pēc ilgām diskusijām, komisija vienojās par stipendijas piešķiršanu kandidātei, kuras redzējums par savu turpmāko karjeru Latvijas ārpolitikā bija vispārliecinošākais," par sēdes gaitu komentē Laila Kundziņa-Zvejniece.

 

Pēc pārrunām slēgtā sēdē komisija nolēma, ka Andreja Pildegoviča stipendija 2500 EUR apmērā  tiek piešķirta Ievai Krekovskai.

 

APSVEICAM IEVU!

 

Dalīties