17. maijā, „Muzeju naktī”, LU Sociālo zinātņu fakultāte piedāvās saviem apmeklētājiem divas unikālas aktivitātes – komunikācijas fosiliju izstādi, kur dzintaros varēs apskatīt jau sen aizmirstus, bet mīļus komunikācijas līdzekļus, kā arī docenta Viktora Freiberga kino lekciju „Ja nav pieejams dzintars, jāiztiek ar dimantiem!”, kurā pēc kino eksperta V.Freiberga aizraujošā ievada tiks demonstrēta 1967. gada filma „Absolvents” un 1953. gada filma „Džentlmeņi izvēlas blondīnes” ar Merilinu Monro.

Šī gada „Muzeju nakts” tēma ir dzintars, tāpēc LU Sociālo zinātņu fakultāte aicina apmeklētājus ienākt LU centrālajā ēkā, Raiņa bulvārī 19, 1. „Open” auditorijā, lai saņemtu ziņas no pagātnes un apskatītu iepriekšējo paaudžu komunikācijas fosilijas, ko līdz mūsdienām ir saglabājis dzintars. Kādas tās ir? Tas lai paliek pārsteigums, bet sajūsmu un tikšanos ar dažām sen aizmirstām lietām, sajūtām un atmiņām gan garantējam.

Tā kā dzintars ir pieejams tikai priviliģētajiem, LU SZF un tās docents Viktors Freibergs šoreiz nolēma būt nedaudz pieticīgāki, piedāvājot „Muzeju nakts” apmeklētājiem kino lekciju „Ja nav pieejams dzintars, jāiztiek ar dimantiem!”. Šajā lekcijā kā vienmēr gaidāms interesants stāsts no kino eksperta Viktora Freiberga, kā arī divas kino filmas – Maika Nikolasa „Absolvents” (The Graduate, Mike Nichols, 1967) un Hovarda Hoksa „Džentlmeņi izvēlas blondīnes” (Gentlemen Prefer Blondes, Howard Hawks, 1953). Lekcija notiks LU centrālajā ēkā, 153. auditorijā, plkst. 20:00.

Filmas Absolvents galvenais varonis Bendžamins ir nupat pabeidzis koledžu, izglītības pamati ir apgūti, bet, lai uzskatītu sevi par pieaugušu cilvēku, ir nepieciešama praktiskā pieredze seksā, ko viņam laipni piedāvā Robinsones kundze.

Savukārt Merilinas Monro varone filmā Džentlmeņi izvēlas blondīnes nolēmusi tikt pie pārtikušas un bezrūpīgas dzīves, jo kā pati saka (un arī dzied) – meitenes vislabākie draugi ir dimanti. Tomēr kaisli dimanti neinteresē, un iecerētie plāni nav sasniedzami tik viegli, kā cerēts.

 

 

Vairāk informācijas:

Liene Bērziņa

LU SZF sabiedrisko attiecību speciāliste

berzinliene@gmail.com, 26108775

 

 

Dalīties