Šī gada 13.maijā, plkst.12.00 ES mājā (Aspazijas bulvārī 28) notiks organizācijas „Iniciatīva Eiropai” un Eiropas Parlamenta komunikācijas ģenerāldirektorāta atbalstītā projekta „EUVOX 2014” prezentācija.  

Līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām ir atlikušas 15 dienas. Daudzās Eiropas valstīs ir izteikti liela sabiedrības interese par “EUVOX 2014”. Piemēram, Spānijā aplikāciju jau pirmajā tās darbības dienā ir aizpildījuši 87354 iedzīvotāju, bet Igaunijā – 11711.

 

„EUVOX 2014” ir Eiropas daudzvalodu balsošanas aplikācija, kas darbojas tiešsaistē un kurā ikviens tās lietotājs var noteikt savu politisko viedokļu sakritību ar Eiropas Parlamenta (EP)  vēlēšanās startējošajām partijām. Latvijā aplikācijas saturu veidojis Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes (SZF) Sociālo un politisko pētījumu institūta direktors un LU prof. Jānis Ikstens.  EUVOX tiks izvietota Fecebook un Twiter, kā arī masu saziņas līdzekļi ir aicināti to ievietot savu interneta mājas lapu vietnēs. Aplikācijas lietotāju „balsošanas” dati tiks izmantoti, lai izprastu sabiedrisko domu Eiropas Parlamenta priekšvēlēšanu kampaņu laikā.

 

„EUVOX2014” prezentācijas pasākumā tiks demonstrēta balsošanas aplikācija, kā arī tiks runāts par Eiropas Parlamenta vēlēšanu nozīmību pašreizējā politiskajā kontekstā, kā arī politologi analizēs Latvijas politisko partiju EP priekšvēlēšanu programmu saturu.

 

Pasākumā piedalīsies:

1.     Jānis Ikstens, LU profesors, EUVOX2014 projekta Latvijas komponentes koordinators;

2.     Marta Rībele, Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā vadītāja v.i.;

3.     Andris Kudors, Austrumeiropas politikas pētījumu centra izpilddirektors.

 

Papildu informācija:

Arta Legzdiņa

e- pasts: arta.legzdina@bcp.lv

Tel. 67218671; mob. 298 28 223

 

Dalīties