Piektdien, 15. martā Latvijas Universitātes bibliotēkas Microsoft inovāciju centrā notika Latvijas Universitātes simtgadei veltītās LU 77. starptautiskās zinātniskās konferences Bibliotēkzinātnes un informācijas zinātnes sekcija. Arī šogad to kopīgi organizēja LU Bibliotēka un Informācijas un bibliotēku studiju nodaļa.

Vairāki referāti bija veltīti bibliotēkzinātnes un informācija zinātnes izglītības jautājumiem. Pārdomās par informācijas speciālista loma informācijas zinātnes un datu zinātnes krustpunktos dalījās viesis no Portugāles profesors António Lucas Soares. Informācijas un bibliotēku studiju nodaļas asociētā profesore Baiba Holma stāstīja par profesionālās identitātes atspoguļojumu nozares studiju programmās, bet docente Daina Pakalna iepazīstināja ar pirmo kursu studentu aptauju rezultātiem.

LU Bibliotēkas vadošā eksperte Gita Rozenberga iepazīstināja ar doktorantūras studentu informacionālajām vajadzībām. LU bibliotēkas pētniece Ilga Mantiniece referēja par grāmatizdevēja Jāņa Rapas bibliotēku un tās nonākšanu Latvijas Universitātes Bibliotēkas krājumā.

Informācijas un bibliotēku studija nodaļas lektore Liene Viļuma savā referātā izklāstīja jaunā LU portāla projektēšanas gaitu, bet lektore Sandra Cīrule analizēja sociālās lasīšanas aktivitātes Latvijā.

Sekcijas noslēgumā maģistra studiju programmas “Bibliotēkzinātne un informācija” 2018. gada absolvente Katrīna Sirmā stāstīja par sava maģistra darba pētījuma, kas bija veltīts bibliotēku novadpētniecības krājumu popularizēšanai, rezultātiem.

Dalīties