27. martā plkst. 16.30  206. auditorijā LU Sociālo zinātņu fakultāte aicina uz sarunu esošos bakalaurus, lai stāstītu par iespējām studēt nākamajā līmenī un kļūt par maģistriem.

Tikšanās mērķis ir ļoti praktisks –  sniegt atbildi uz jautājumu, kādēļ vispār vērts turpināt studijas? Tāpēc uz sarunu esam aicinājuši maģistru studiju programmu absolventus, jo kurš gan labāk par viņiem var atbildēt uz jautājumu: vai bija vērts studēt?

“Es maģistratūrā tiku pateicoties bakalaura varoņdarbiem un nonācu budžetā! Tas bija 2004.gadā. Tobrīd es pie sevis nodomāju, kas tur - vēl divi gadiņi un dokuments rokā:) Bet kopumā tie bija divi ļoti būtiski gadi, kuros patiesību sakot, sākās īstā mācīšanās un sevis pārvarēšana, savas akadēmiskas kapacitātes apzināšanās. Man personīgi tā bija arī iekšēja transformācija, jo paralēli ikdienas mācībām un darbiem, bija jāveido cits dialogs un attiecības gan ar akadēmisko vidi gan personīgi ar pasniedzējiem, kuri visu laiku izaicina tavu zinātkāri un domāšanas disciplīnu,” savus studiju gadus atceras ētera personība, SZF Komunikācijas zinātnes absolvents Gustavs Terzens, kas piekritis būt arī šī vakara moderators. Viņa sarunu partnerei un otrai vakara moderatorei, arī SZF absolventei Martai Seleckai “garie vakari Lomonosova ielā saistās ar prāta lutināšanu, kuras reizēm trūkst aktīvajā darba dzīvē.”

 

Par iegūtajām zināšanām maģistratūrā un izvēli Komunikācijas zinātnes bakalaurus papildināt ar Politikas maģistru runās Latvijas Republikas Iekšlietu ministra Sanda Ģirģena padomnieks komunikācijas un sabiedrisko attiecību jautājumos Kārlis Miksons. “Maģistra studiju laikā strādāju Latvijas Televīzijā un studijas bija nedaudz noliktas nostāk, respektīvi, studēju, bet vairāk pašmācības ceļā. Tad nu vienu rītu satikāmies ar profesori Ozoliņu pie TV studijas un pēc sarunas ar viņu sapratu, ka labāk tomēr ir doties uz universitāti un būt klāt lekcijās.”

Diplomātijas maģistra programmā gūtajos iespaidos dalīsies Ieva Kerkovska. Studiju Laikā Ieva bijusi arī LU fonda stipendiāte un 2015. gadā saņēmusi Andreja Pildagoviča stipendiju. Šobrīd Ieva Krekovska strādā Latvijas Aizsardzības ministrijā par Operacionālās plānošanas nodaļas vadītāju. Moto, kas viņu vadījis cauri visam studiju procesam un arī šobrīd:  "If it doesn't challenge you, it doesn't change you!" (nekas, kas tevi neizaicina, arī tevi nemaina).

Par pieredzi socioloģijas maģistratūrā dalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamentā vecākā eksperte Anna Leiškalne: “Spilgtā atmiņā man ir profesora Tabuna lekcijas, kurās profesors itin bieži atkārtoja, ka "augstākā nav bakalaurs, mīļie, augstākā -- tas ir maģistrs".

“Studijas maģistrantūrā man bija liels izaicinājums, tās man deva iespēju izaugt ne tikai profesionāli, bet arī pilnveidoties pašai. Šeit ir zinoši pasniedzēji un sakārtota vide, kas ir ļoti būtisks priekšnosacījums tālākai attīstībai, ” atceroties studiju laikus min Bibliotēkzinātnes un informācijas maģistra studiju absolvente Santa Lozda. Šobrīd Santa strādā Patentu valdē un ir Intelektuālā īpašuma informācijas centra vadošā referente.

Pasākuma laikā sniegsim arī atbildes uz virkni praktisku jautājumu – kā iestāties, kad to darīt un kā tiks vērtēti pretendenti? Cik liels ir pieejamo budžeta vietu skaits un kur darba tirgū būs pielietojamas jauniegūtās zināšanas?

Sarunā klāt būs arī programmu direktori, gatavi atbildēt uz visiem specifiskajiem jautājumiem.

Izmantojiet iespēju atnākt un atrast sev tuvāko nākotnes studiju programmu!

Dalīties