Šī gada 11. un 12. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā norisināsies “Rīgas konference 2019”, kur divu dienu ilgās debatēs tiksies starptautisko attiecību eksperti un dažādu pasaules valstu līderi, lai apspriestu galvenos reģionālos un starptautiskos drošības un politikas jautājumus. Konferences mērķis ir veidot labvēlīgu vidi viedokļu apmaiņai un diskusijām.

Divu dienu laikā "Rīgas konferencē 2019" tiks aizvadītas 11 dažādu formātu diskusiju sesijas. Viesu sarakstā ir dažādu valstu ministri, vēstnieki un politikas eksperti. Konferencē aptvers tādas aktualitātes kā NATO darbības turpinājums, sasniedzot 70. gadadienu, pārmaiņas Eiropas politiskajā elitē, kā digitālais laikmets pārveido politisko varu, Rietumu attiecības ar Krieviju, kā jaunās lielvaras veido ietekmes reģionus. Konferencei varēs sekot līdzi arī tiešraidē portālā.

Šī gada konferenci atklās Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Atklāšanas sesijā, kas veltīta Eiropas Savienības nākotnes jautājumiem: “Vai ES varēs pati sevi reformēt?” piedalīsies Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri, bijušais Lielbritānijas ārlietu ministrs un bijušais aizsardzības ministrs sers Malkolms Rifkinds un Eiropas un Eirāzijas reģionālo stratēģiju vadītāja, Pasaules ekonomikas foruma Izpildkomitejas locekle Martina Larkina kundze. Atklāšanas sesiju vadīs LU SZF Politikas zinātnes katedras profesore un Latvijas Transatlantiskās organizācijas priekšsēdētāja vietniece Dr Žaneta Ozoliņa,

Konferenci organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Aizsardzības ministriju. Pirmā "Rīgas konference" notika 2006.gadā.  

"Rīgas konference 2018" pulcēja lielāko dalībnieku skaitu pēdējo desmit gadu laikā - 650 dalībnieku no vairāk kā 40 valstīm.

Plašāku informāciju iespējams atrast "Rīgas konferences 2019" tīmekļa vietnē.

Dalīties