Otrdien, 10. decembrī, programmas “Horizon2020” projekta “COMPACT” ietvaros rīkotajā simpozijā “Dezinformācija, medijpratība un sociālo mediju regulācija” tiks prezentēti Latvijas Zinātnes padomes (LZP) pētnieciskā projekta „Latvijas mediju ekoloģija: Ceturtās industriālās revolūcijas izraisīto pārmaiņu analīze” ietvaros veiktajā aptaujā iegūtie dati, kas saistīti ar interneta ziņu portālu un sociālo mediju izmantošanas paradumiem un uzticēšanos tiem. 

Kā atklāj aptauja, interneta ziņu portāli un televīzija informācijas ieguvei šobrīd ir visaktuālākie - attiecīgi 70,3% un 66,6% procenti aptaujāto tos norādījuši kā avotus, kur gūst informāciju par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē. Radio šim mērķim izmanto 50,9%, bet līdzvērtīgās pozīcijās ir drukātie preses izdevumi (33,2%) un sociālie mediji (27,4%). Aptauja tika realizēta elektroniskajā vidē, tajā piedalījās 1428 respondenti atbilstoši Latvijas demogrāfiskajam sadalījumam. 

Prezentācijā tiks aplūkota aktuālā statistika par to, kam sociālajos medijos uzticas dažādas vecuma grupas, kāda ir to pārliecība par datu drošību sociālajos medijos un paradumi attiecībā pret tajos publicētajām ziņām, kā arī to, kādos apstākļos dažādi interneta mediji (interneta ziņu portāli, citi sociālie mediji, audio un video straumēšanas platformas) tiek patērēti. 

Atklātais simpozijs “Dezinformācija, medijpratība un sociālo mediju regulācija” 10. decembrī plkst. 12.30 notiks Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) Jesaja Berlina auditorijā. Tas ir daļa no Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Horizon2020” projekta “COMPACT: From Research to Policy Through Raising Awareness of the State of the Art on Social Media and Convergence” un tajā par medijpratību un dezinformāciju digitālajā telpā diskutēs un pētījumus prezentēs gan Latvijas pētnieki un rīcības un viedokļu līderi, gan arī Eiropas valstu partneri.

Pētnieciības projekts „Latvijas mediju ekoloģija: Ceturtās industriālās revolūcijas izraisīto pārmaiņu analīze” top ar Latvijas Zinātnes padomes Fundamentālo un lietišķo pētījumu projektu programmas finansiālu atbalstu.

Dalīties