Latvijas Universitāte (LU) vienā no prestižākajiem pasaules universitāšu reitingiem Times Higher Education by Subject (THE) iekļauta četrās kategorijās, kurās novērtēta visaugstāk no Latvijas augstskolām. Sociālo zinātņu vērtējumā tā gada laikā pakāpusies no 601+ vietas uz 501. – 600.vietu un arī ir līdere no Latvijas augstskolām pēc vērtējuma.

Times Higher Education by Subject reitinga dati publiskoti 28. oktobrī un LU reitinga datos ievērojami pakāpusies vairākās nozarēs: Dzīvības zinātņu novērtējumā, Sociālo zinātņu novērtējumā un pirmo reizi LU iekļauta Veselības zinātņu novērtējumā, kurā ieņem visaugstākos rezultātus. Savukārt Fizikālo zinātņu reitingā LU saglabā esošo vietu.

Pagājušajā gadā LU Sociālo zinātņu vērtējumā tika iekļauta pirmo reizi. Sociālo zinātņu vērtējums izceļ universitātes, kas ir vadošās socioloģijas, ģeogrāfijas, politikas un starptautisko studiju, kā arī komunikācijas un plašsaziņas līdzekļu studiju priekšmetos.

Reitinga rezultāti veidojas no šādiem kritērijiem: studijas (mācību vide) -  32,4%, pētniecība (apjoms, ienākumi un reputācija) -  32,6%, citējamība (pētniecības ietekme) - 25%, starptautiskā perspektīva (personāls, studenti un pētniecība) - 7,5%, ienākumi nozarē (inovācijas) -  2,5%.

Kopumā reitingā visaugstāk novērtēta Amerikas Savienoto valstu (ASV) - Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts (Massachusetts Institute of Technology), 2. vietu ieņem Lielbritānijas Oksfordas Universitāte (University of Oxford) un 3. vietu ASV Stenfordas Universitāte (Stanford University).

Vairāk par Sociālo zinātņu vērtējumu: ŠEIT

 

Dalīties