Līdz 31. oktobrim zinātnieki, pētnieki un doktoranti aicināti pieteikties Baltijas-Amerikas Brīvības Fonda (BAFF) Pētniecības programmai, kas sniedz iespēju papildināt profesionālo pieredzi, strādājot kādā no institūtiem, izpētes centriem vai laboratorijām ASV uz laiku no četriem mēnešiem līdz pat vienam gadam.

Pētniecības programma sniedz finansējumu zinātniekiem, kas vēlas veikt pētījumus ASV universitātēs vai pētniecības centros jebkurā nozarē. Programmas laikā uz ASV var ņemt līdzi arī ģimenes locekļus. Pieejamais finansējums vienam projektam ir līdz 60 000 ASV dolāru gadā, kas iekļauj visu nepieciešamo atbalstu – ceļa izdevumu segšanu, veselības apdrošināšanas izmaksas, līdzekļus ikdienas tēriņiem.

Būtiskākie kritēriji, izvēloties stipendiātus, ir kandidātu vēlme sekmēt starptautisku ilgtermiņa sadarbību, kā arī zinātnisks pienesums ne tikai pētniecības projektam, bet visai pārstāvētajai nozarei. Visiem dalībniekiem pēc programmas beigšanas ASV, jāatgriežas Latvijā uz vismaz diviem gadiem, pielietojot iegūtās zināšanas un iemaņas. BAFF Pētniecības  programmai var pieteikties visu zinātnisko jomu pārstāvji.

Plašāks ieskats konkursa nosacījumos un pieteikšanās BAFF Pētniecības programmas stipendijai mājaslapā: https://www.balticamericanfreedomfoundation.org/programs/research-scholar-program 

Dalīties