Pavasara semestrī Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēju rindās būs redzami jauni mācībspēki - pieredzējuši nozares profesionāļi. C daļas jeb brīvās izvēles kursos studentiem tiks piedāvāts pavisam jauns kurss angļu valodā - ''Kvīru pētījumi un mediji''.

Kursu ''Ievads žurnālistikā'' docēs ''Delfi'' galvenais redaktors Filips Lastovskis. 

Filips Lastovskis ieguvis Latvijas Universitātes sociālo zinātņu bakalaura grādu komunikācijas zinātnē un maģistra grādu politikas zinātnē. Viņš arī studējis starptautiskās attiecības apmaiņas programmā Briseles Brīvajā universitātē. Savulaik Lastovskis praktizējies kā ārštata žurnālists žurnālā ''Ir'', vadījis Latvijas Radio Pētnieciskās žurnālistikas nodaļu un bijis Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas mediju monitoringa komandā. ''Delfi'' galvenais redaktors ir Latvijas Žurnālistu asociācijas biedrs.

Kursu ''Prezentācijas prasmes'' pasniegs komunikācijas vadības aģentūras ''Deep white'' biznesa attīstības vadītāja Laura Zvejniece. 

Laura Zvejniece ir ieguvusi divus maģistra grādus - vienu komunikācijas zinātnē, otru MBA (biznesa vadībā). Pašlaik savas studijas viņa turpina doktorantūrā. Laura ir strādājusi par žurnālisti teju visos iespējamos formātos, sākot ar ''Delfi'', izdevniecību ''Rīgas Viļņi'', beidzot ar Latvijas Radio un TV3 raidījumu ''Nekā Personīga''. Pēdējos 10 gadus Laura Zvejniece darbojas sabiedriskajās attiecībās, kur vada Baltijā labāko komunikācijas aģentūru ''Deep White''. 

Brīvās izvēles kursos jeb C daļā studentiem tiks piedāvāts pavisam jauns kurss angļu valodā - ''Kvīru pētījumi un mediji'' (''Queer Studies and Media''). Šo kursu docēs lektore Viktorija Tkačenko. Kursa ietvaros studenti ne tikai iegūs zināšanas par tādiem teorētiķiem kā Mišels Fuko un Džūdita Batlera, bet arī iepazīsies ar Latvijas kvīru aktīvistiem un māksliniekiem, kā arī uzzinās vairāk gan par seksualitātes vēsturi, gan par mediju satura analīzi.

Viktorija Tkačenko ir ieguvusi Latvijas Universitātē sociālo zinātņu maģistra grādu komunikācijas zinātnē. Viktorija strādā organizācijā ''Centrs MARTA'' un darbojas LGBTQ+ aktīvisma jomā, vada Erasmus+ projektus par iekļaujošo seksuālo izglītību, kā arī rīko lekcijas un vada neformālās izglītības nodarbības par piekrišanu un seksuālo identitāti

Lai ražens un izdevies šis mācību semestris!

Dalīties