Šī gada sākumā ir iznākusi grāmata “The Oxford Handbook of Digital Diplomacy” Kornēliju Bjolas (Corneliu Bjola) un Īlana Manora (Ilan Manor) redakcijā. Kaut arī termins "digitālā diplomātija" ir plaši izmantots akadēmiķu un diplomātu vidū, maz darbu līdz šim ir skaidri definējuši šo terminu vai piedāvājuši visaptverošu tā attīstības analīzi. Šī rokasgrāmata izpēta digitālo diplomātiju kā praksi, kā procesu un tās transformācijas izpausmes mūsdienās.

Viena no 34 grāmatas nodaļām ir veltīta digitālās hibridizācijas teorijas pētīšanai, kuras autori ir Oksfordas Universitātes asociētais profesors Kornēlijū Bjola un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) un Sociālo un politisko pētījumu institūta (SPPI) vadošais pētnieks Dr. Didzis Kļaviņš. Grāmatas nodaļā ar nosaukumu “The Digital Hybridization of Ministries of Foreign Affairs: The Case of the Nordic and Baltic States” tiek skaidrota digitālās tehnoloģijas ietekme uz diplomātijas praksi Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, izmantojot asamblāžas (assamblage) teoriju. Nodaļa sniedz ieguldījumu digitālās diplomātijas pētījumos, sniedzot paskaidrojumu par to, kā noris digitālā hibridizācija un kā digitālās diplomātiskās asamblāžas attīstās.

Saite uz grāmatas nodaļu: https://academic.oup.com/edited-volume/55819/chapter-abstract/436588255?redirectedFrom=fulltext

Grāmata publicēta Oksfordas Universitātes izdevniecībā: https://academic.oup.com/edited-volume/55819 

Dalīties