Anželika Litvinoviča Ukrainas atbalsta mītiņa atklāšanā.

24. februārī – Krievijas Federācijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā otrajā gadadienā – Daugavpilī Vienības laukumā notika LU Sociālo zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas ''Komunikācijas zinātne'' 2. kursa studentes Anželikas Litvinovičas organizētais Ukrainas atbalsta mītiņš.

Mītiņu plkst. 13.00 atklāja Anželikas Litvinovičas uzruna, Latvijas un Ukrainas himnas un Ukrainā bojāgājušo piemiņas klusuma brīdis. Pasākumā runāja Nacionālo bruņoto spēku bijušais galvenais kapelāns Elmārs Pļaviņš, ''Twitter konvoja'' izveidotājs Reinis Pozņaks, daugavpilieši – vēsturnieks Viktors Andruškevičs, bijušais Daugavpils domes deputāts un mūzikas skolotājs Aivars Broks, Daugavpils teātra aktieri Vadims Bogdanovs un Kristīne Veinšteina un citi. Runas skanēja latviešu, ukraiņu, krievu un latgaliešu valodās. Tika nolasīts Mariupoles Valsts universitātes mācībspēku un studentu vēstījums Daugavpils iedzīvotājiem. Šī universitāte mājvietu ir atradusi Kijevā un tur turpina darboties. Pasākumā arī izskanēja dziesmas ukraiņu valodā. Vienu no tām lieliski izpildīja Sociālo zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas ''Kultūras un sociālā antropoloģija'' studente Sintija Krīviņa.

Ukrainas atbalsta mītiņā Daugavpilī pulcējās ap 150 cilvēku – divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā. Anželika Litvinoviča norādīja, ka pasākuma mērķis ir ietekmēt Daugavpilis vērtību sistēmu, kā arī pakāpeniski mainīt Latvijā un ārpus tās pastāvošo priekšstatu par šo pilsētu kā Krievijas agresīvo centienu atbalsta vietu, kurā aizmirstas ir eiropeiskās un demokrātijas vērtības. Pasākumā vairākkārt izskanēja Daugavpils domes nosodījums par tās vadības pasivitāti un atbalsta trūkumu Ukrainai. Tādu pašu kritiku guva izpelnījās arī Daugavpils Universitāte, kuras atbalsta balss Ukrainai pilsētā neskan.

Paldies Anželikai Litvinovičai par iniciatīvu un paveikto!

Dalīties