21. un 22. martā LU Sociālo zinātņu fakultātes Sociālo un politisko pētījumu institūta Kolektīvās atmiņas pētījumu laboratorijas pētnieki piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes Liepāja rīkotajā 30. starptautiskajā zinātniskajā konferencē ''Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā''.

Konferencē izskanēs profesores Skaidrītes Lasmanes ziņojums “Laikmetīguma konstrukcija/dekonstrukcija latviešu kultūrā”, asociētās profesores Maritas Zitmanes ziņojums “Publiskā telpa un dzimte. Teorētiskie un pētnieciskie aspekti”, profesores Vitas Zelčes ziņojums “Uzvaras laukuma reprezentācija literatūrā” un docentes Lauras Ardavas-Āboliņas ziņojums “Interfrontes mītiņu Uzvaras laukumā reprezentācija presē 20. gs. 80. gados”. Starptautiskās konferences “Aktuālas problēmas literatūras un kultūras pētniecībā” programmu sk.: https://literatura.liepu.lv/lv 

Konferences ziņojumos atspoguļoti Latvijas Zinātnes padomes Fundamentālo un lietišķo pētījumu programmas projektā “Rīgas Uzvaras laukuma pār-stāstīšana” (lzp-2023/1-0237) veikto pētījumu pirmie rezultāti. Šī projekta īstenošana LU SZF Politisko un sociālo pētījumu institūtā uzsākta 2024. gada 1. janvārī. Pētījuma uzmanības centrā Uzvaras parka vēsture, šodiena un nākotne, kā arī memoriālās kultūras un komunikācijas problemātika.

 

Dalīties