26. aprīlī LU Sociālo zinātņu fakultātes bakalaura studiju programmas ''Komunikācijas zinātne'' nepilna laika neklātienes 1.kursa studenti viesojās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB).

Komunikācijas zinātnes studenti LNB mācību telpā guva plašu informāciju par bibliotēkas lietošanas daudzveidīgajām iespējām un plašo LNB digitālo bibliotēku, kā arī tās abonētajām datubāzēm un to saturu. Studenti arī iepazinās ar LNB ēku, tajā esošajām lasītavām un izstādēm, klausījās gides stāstu par ēkas tapšanu un tās arhitektu Gunāru Birkertu. Vizītes noslēguma daļā studenti apmeklēja LNB pastāvīgo ekspozīciju “Grāmata Latvijā”, kas vēsta par Latvijas grāmatniecības vēsturi pasaules kontekstā.

Studente Zane Vītola uzsver, ka “uzzinājām daudz vērtīgas informācijas par LNB celtniecību, tās arhitektu, projektā iekļauto materiālu un telpu specifiku, nozīmi, daudz detaļu, kuru bez gida un Jūsu palīdzības nebūtu iespējams pamanīt. Vērtīgi bija saprast, kā praktiski studiju laikā maksimāli un produktīvi izmantot LNB piedāvātās iespējas, gan digitālā formā, gan esot uz vietas. Mani ieinteresēja LNB organizētie pasākumi, to apmeklējums gan kā studentei, gan kopā ar ģimeni. Šī brīža aktuālās izstādes sniedz iespēju padziļināti iegūt informāciju par rakstību un grāmatu veidošanās vēsturi.”

Atskatoties uz viesošanos LNB, Sabīne Ābrama atzīst: “Paldies par iespēju apmeklēt Latvijas Nacionālo bibliotēku gida pavadībā. Šis apmeklējums patiesi bagātināja manu izpratni un zināšanas par latviešu kultūras mantojumu un vēsturi. LNB ir lieliska iespēja iepazīties ar tās rašanās pirmsākumiem, tās galvenā arhitekta Gunāra Birkerta biogrāfiju, kā arī uzzināt, kādi materiāli un kāpēc izmantoti bibliotēkas interjerā un dizainā. LNB patiesi paver iespēju dziļāk izprast, kas ir komunikācijas zinātne un vēsture – tā ir arī tautas un nācijas vienotība daļa, kaut kas, kas mūs visus vieno. Lieliska iespēja apskatīt, iedziļināties un pat izjust kā komunikācija ir veidojusies vēsturiski, līdz pat mūsdienām.”

Pateicības vārdi ir arī Edgara Ločmeļa atsauksmē: “Vēlos pateikties par ekskursiju Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kas ļāva mums, pirmā kursa studentiem, gūt vizuālu priekšstatu par lekcijās apgūto teoriju. Lieliska iespēja uzzināt klātienē par ēkas vēsturi un iespējām, ko tā sniedz ikkatram Latvijas iedzīvotājam. Interesanti un aizrautīgi aizritēja laiks, kura ekskursijas beigās pat pietrūka, lai klātienē detalizētāk gūtu priekšstatu par visām iespējām, ko sniedz šī fenomenālā ēka. Tika iegūta lietderīga informācija, kas noderēs studiju laikā, gan pēc tam. Lieliskas sajūtas un emocijas tika gūtas turpmākam studiju periodam.”

Dalīties